Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mit lehet tenni ilyen emberrel?

Mit lehet tenni ilyen emberrel?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm feljelentett a rendőrségen azzal, hogy szerinte én csinálok egy FB oldalt, ahol egy posztban megjelent a neve, és ezzel sértve van a személyiségi joga és ez neki nagy kárt okozott. A probléma ezzel az, hogy gőzöm sincs, milyen posztról van szó, mert nem készítek semmiféle facebook oldalt, se csoportot, és nem töltök fel tartalmat sehova. De ő meg van győződve róla hogy azt az oldalt én csinálom, mert valami többiek ezt mondták neki.
nov. 22. 11:11
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%
Akkor a nyomozás majd tisztázni fog, mit izgulsz.
nov. 22. 11:13
 2/17 A kérdező kommentje:
azt pl, hogy az idős, csengőfrászban felnőtt anyám pl ne kapjon értesítéseket mindenféle feljeneltésről meg nyomozásról, mivel jelenleg minden levelem az ő címére érkezik, meg mondjuk ne kelljen szabadságot kivennem a munkahelyemen, csak mert beidéznek, stb. Azt amúgy nem is értem, hogy tehet valaki feljelentést bármiféle bizonyíték nélkül egy feltételezés alapján. MI védi az embereket a feljelentgetésekkel szórakozóktól? Vagy felülírja az ilyen jellegű biztonsághoz való jogunkat az, hogy bárki tehet feljelentést bármilyen, akár kitalált ügyben is?
nov. 22. 11:47
 3/17 A kérdező kommentje:
Tehetek feljelentést én is zaklatásért és azért, mert hamisan vádolt meg valamivel?
nov. 22. 11:48
 4/17 anonim ***** válasza:
meg kell várnod amig főljelent és a főljelentéssel menj be a rendőrségre és jelenletsd vissza rágalmazásért őt fogják elítélni
nov. 22. 11:52
 5/17 A kérdező kommentje:
nem akarom megvárni, lépni szeretnék, kell, hogy legyen valami módja, nem hagyom, hogy bárki engem vagy a családom ilyen módon zaklassa, különösen nem egy olyan személy, akiről sejthető, hogy valamilyen elmebetegségben szenved, illetve meg akarom védeni magunkat attól, hogy a LAKCíMEMHEZ HOZZÁFÉRJEN! Idős demens szüleim élnek azon a címen.
nov. 22. 11:55
 6/17 anonim ***** válasza:
Törvényesen nem tudod elintézni
nov. 22. 12:02
 7/17 A kérdező kommentje:
Tehát ha valakinek az a mániája, hogy feljelentésekkel és jogi eljárásokkal zaklasson másokat, akkor ezt büntetlenül megteheti, akkor is, ha ez mondjuk egyértelműen utal zaklató/paranoid viselkedésre, és hozzáférhet szabadon feljelentésre hivatkozva mások lakcíméhez? Nem kell valami alapja lennie egy feljelentésnek? Ezt nem vizsgálják?
nov. 22. 12:10
 8/17 anonim ***** válasza:

7.

a feljelentésnek nem kell alapja lennie de hogyha már a rendőrségen kiderül hogy nincs alapja akkor nyilván el sem indítják a nyomozást,, ha meg nem tudják hogy van alapja elindítják és utána ahogy írtam tehetsz rágalmazási feljelentést és így megbüntetik tehát lesz büntetése

nov. 22. 12:13
 9/17 A kérdező kommentje:
És milyen következményei vannak, ha feljelentem rágalmazásért?
nov. 22. 12:20
 10/17 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom ,első körben hogyha még nem volt büntetve, nem kap nagy büntetést, amúgy nem kell aggódni mert a rendőrök hogyha látják hogy beteg emberről van szó akkor nem fognak foglalkozni a főljelentésével föl se veszik ráadásul facebook ügyekkel nem annyira foglalkoznak
nov. 22. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!