Ha egyértelműen hallom, hogy betörők járkálnak odalent akkor megéri hősködni vagy jobb elbújni?
Arra gondolok, hogy pl ebben a helyzetben megragadni egy baltát/éles kést, berúgni a lefelé vezető ajtót jó hangosan (hadd hallják, hogy nincsenek egyedül), majd lekiabálni, hogy "gyertek a krvaanyátokat".
Ez mennyire jó megoldás?
Csupán elméleti kérdés. Az érdekelne, hogy milyen reakciót váltana ez ki a betörőkből? Mert azért nem hinném, hogy erre nagyon számítanak.
Azt hallottam egyébként, hogy azt el kell kerülni, hogy fegyveresek sarokba szorítva érezzék magukat, mert annak végzetes kimenetele is lehet. Na de honnan tudom előre, hogy valóban van e fegyvere?
Na de honnan tudom előre, hogy valóban van e fegyvere?
Odamész baltával ahogy mondtad és ha fejbelő akkor volt fegyvere!
Ilyen esetben javasolt keresni valami rejtekhelyet és meghúzni magad. Ha esetleg van valami komolyabb harci képesítésed (a gyertek a k.rvaanyatokon kívül), akkor csendesen, nem felhívni a figyelmet magadra egyesével levadászni őket.
De ez jogilag megtámadható ha a későbbi bírósági tárgyaláson azt állapítják meg hogy nem önvédelemből cselekedtél.
2) A jogtalan támadást úgy kell tekinteni, mintha az a védekező életének kioltására is irányult volna, ha
a) azt személy ellen
aa) éjjel,
ab) fegyveresen,
ac) felfegyverkezve vagy
ad) csoportosan
követik el,
b) az a lakásba
ba) éjjel,
bb) fegyveresen,
bc) felfegyverkezve vagy
bd) csoportosan
történő jogtalan behatolás, vagy
c) az a lakáshoz tartozó bekerített helyre fegyveresen történő jogtalan behatolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!