Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Miért megint az áldozatot...

Miért megint az áldozatot tartóztatták le a rendőrök?

Figyelt kérdés

[link]

Július 30-án, kedden dobtak meg egy 48 éves férfit egy sörösüveggel a Nyugati téri aluljáróban. A dologból aztán szóváltás, majd verekedés lett. A 48 éves férfit fogták el, a másik kettő meglépett, mire kiértek a rendőrök

nov. 9. 13:35
1 2 3 4
 11/31 árokpart ***** válasza:
A Büntetőtörvénykönyv 21§-a értelmében jogos védelemnek számít minden olyan cselekmény, amely a saját, más vagy mások személye, javai vagy a közérdek ellen intézett, illetve ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.
nov. 9. 21:59
 12/31 árokpart ***** válasza:
36%
jogos védelem bekerült Magyarország Alaptörvényébe. Az alaptörvény V. cikke kimondja, hogy "Mindenkinek joga van törvényben meghatározottak szerint a személye, illetve a tulajdona ellen intézett, vagy az ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához." Ezzel a jogtalan támadással szembeni ellenállás többé nem kivételes lehetőség, hanem mindenkit megillető alapjoggá vált.
nov. 9. 22:01
 13/31 Justinianus ***** válasza:

"Miért megint az áldozatot tartóztatták le a rendőrök?"

Nem tartóztattak le senkit, csak te ideböfögtél valamit ez alapján a több mint öt éves bulvárhír lapján.

nov. 9. 22:38
 14/31 A kérdező kommentje:

13.

Ja, akkor mi történt te szerencsétlen?

nov. 9. 22:39
 15/31 anonim ***** válasza:
60%

“ 7-es Bizony, hogy létezik jogos önvédelem.”

A jogos önvédelem az Btk hanyadik paragrafus?

“ 21§-a értelmében jogos védelemnek”

Igen, ez a jogos védelem. Hol van a jogos önvédelem? Jogi fogalom, nem keverhető.

“ Ja, akkor mi történt te szerencsétlen?”

Én elhiszem, hogy az amerikai filmeken felnőtt fotel harcos nagyon nagy jogi tudással rendelkezik. Magyaroszágon NEM létezik jogos önvédelem. Jogos védelem van, és értelmezésben is teljesen mást jelent. Továbbá.

Elhiszem, hogy a akció filmekben láttad, letartóztatom és jogában áll hallgatni.

Ez sincs Magyaroszágon. Itt, előállítás és elfogás van.

A letartóztatást a bíróság rendeli el. Gondolom az aluljáró nem 2 bíró tartóztatta le az elkövetőt és vitte Bv-be.

nov. 9. 23:08
 16/31 árokpart ***** válasza:
64%
15-ös A jogos védelem kiterjed az ember saját testi épségének és tulajdonának a védelmére a támadás elhárítására. Az Alaptörvényben benne van.
nov. 9. 23:10
 17/31 árokpart ***** válasza:
64%
A világ minden államában jogom van megvédeni magamat ha pl.ha egy üres utcán valaki késsel hadonászik felém és veszélyben érzem akár az életemet.
nov. 9. 23:12
 18/31 árokpart ***** válasza:
0%
Egyébként tikosszolga voltam valamikor Kedves kolléga!
nov. 9. 23:14
 19/31 anonim ***** válasza:

Senki se mondta, hogy ne lenne joga önmagát megvédeni.

Én azt mondtam, hogy Magyaroszágon a jogi szabályozás csakis jogos védelmet idéz, nem létezik olyan jogi paragrafus, hogy jogos önvédelem.

“ Egyébként tikosszolga voltam valamikor Kedves kolléga”

😂😂😂😂 tudjuk Árokpart, ismerünk már itt. Te voltál a titkosszolga, aki megnyerte mindig a legnagyobb baromság állítása díjat.

nov. 9. 23:18
 20/31 A kérdező kommentje:

19.

nem a jogi fogalmakat kérdezzük te szerencsétlen

nov. 9. 23:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!