Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Érdemes spoofing miatt feljele...

Érdemes spoofing miatt feljelentést tenni?

Figyelt kérdés

Kiderült, hogy a telefonszámomat csalók kezdték használni.

A hívószám-hamisítás (phone number spoofing, caller ID spoofing) során nem a hívást kezdeményező valódi telefonszáma jelenik meg a készülékünkön, hanem egy másik, a hívó által előre beállított azonosító (ezesetben az én számom).

Nekem ez nem jelenik meg a híváslistámon, sem máshol, de ha ismerősök próbálnak hívni, foglaltat jelez nekik, az sms-eket fél nappal később kapom meg és idegenek hívnak vissza, hogy nem fogadott hívásuk volt a számomról, pedig napok óta nem is telefonáltam.

A szolgáltató azt javasolta, hogy tegyek feljelentést a rendőrségen. Sajnos eléggé rossz tapasztalataim vannak. Érdemes erre időt szánni? Valaki járt már így és sikerült megoldania? Érdekelne az is, ha valaki rendőrségen dolgozik és tud erről valami okosat mondani.

#csalás #feljelentés #sfpoofing #hívószám-hamisítás
okt. 28. 13:30
 1/1 MDaniel98 ***** válasza:
100%
Telefonos szám-hamisítás (spoofing) esetén sajnos elég nehéz a helyzet, mivel a visszaélések általában nem hagynak közvetlen nyomot a telefonszolgáltatók rendszereiben, és a valódi elkövetők gyakran külföldről operálnak, ami megnehezíti a nyomozást.
okt. 28. 14:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!