Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Minden balesetnèl van helyszin...

Minden balesetnèl van helyszinelès? Lehet infot kèrni?

Figyelt kérdés
Tètelezzük fel, van egy baleset, megsèrülök. Akkor mindig van helyszínelès, felrajzolják ki merre ment stb? Ha nem emlèkeznèk a balesetre, akkor megkèrdezhetem hogy mi törtènt?
okt. 27. 20:25
 1/5 A kérdező kommentje:
Vagy hogy működik ez?
okt. 27. 20:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Milyen károk keletkeztek? Koccanásos balesetnél ahol beverted az orrod nyílván nem fog kijönni a rendőrség. Mekkora volt a baleset?
okt. 27. 20:50
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem. Ha teljesen egyértelmű a helyzet akkor nincs helyszínelés - minek lenne?

Helyszínelés akkor van ha súlyos sérülés történt vagy olyan a baleset amiben ki kell deríteni ki vétett és milyen büntetés jogos amit kiszabnak rá utána.

Pár éve egy zebránál sajnos elgázoltak nálunk egy kerékpárost ami után nem sokkal jártam arra. A srácot még ápolták, kint voltak a rendőrök. Semmiféle helyszínelés, rajzolgatás nem volt, az autós elmondta hogyan ment, a biciklis is elmondta és mivel a kettő egyezett, az eset egyértelmű volt senki nem tagadta hogy hibázott (mindketten) így nem rajzolgattak. Jegyzőkönyveztek, fényképeztek csak.

Ha kint volt a rendőrség egy balesetnél akkor mindig készítenek felvételeket (ha van miről) és jegyzőkönyvet. Ők sem emlékeznek már arra később mi volt ott, számtalan ügyük van. A téged érintő ügyben kérhetsz később információt, az kérdés, hogy mit adnak ki belőle. Ha nem lesz tárgyalás akkor csak annyit mondanak, hogy nem volt megállapítható a másik fél vétkessége stb.

okt. 27. 20:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Csak ha személyi sérülés történt vagy a felek nem tudnak megállapodni.
okt. 27. 23:45
 5/5 A kérdező kommentje:
Êrtem, köszönöm. Egy ismerősømnek volt balesete, arra mentem, ès furcsáltam, hogy nem volt felrajzolva....
okt. 28. 07:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!