A rendőrség miért ilyen gyáva és gyenge? Jók valamire egyáltalán?
"ha olyan helyre küldök be kettő szem rendőrt ahol olyan dolog vár rájuk, amely lehet technikailag és szakmailag is magas."
Szóval 2 kiképzett felfegyverzett fendőrnek magas 1 embert őrizetbe venni... akkor mi az a szint amire még alkalmasak? Bemenni pistikéhez a negyedik osztályba mert nem adta le a telefonját? 😀
"Aki úgy ontja a f@szságait, hogy semmilyen tényszerű ismerettel nem rendelkezik"
Akkor a tapasztalataim és mások tapasztalatai is hazugság... értem... szóval ha elmegyek 1 pékségbe és penészes kenyeret kapok és más is erről számol be akkor az nem tényszerű mert nem a pékséggel van a baj... logikus 😀
Max. amit a médiában olvas + amit a TV - ben lát!
(csakhogy nem az a valóság)"
Valóban szokott hazudni és ferdíteni a média de gondolom egyszer sem volt olyan hogy a bátor rendőrök elkaptak volna 1 bűnözőt majd a média azt írta volna le hogy a TEK vagy más kommandós csapat tette ezt... de ha szerinted volt ilyen akkor lehet hogy le kéne vennie a fóliasapkáját😀
"
"Akkor a tapasztalataim és mások tapasztalatai is hazugság."
Így van, mert ez eléggé összetett probléma, hogy mit kell és mit tud megoldani egy járőr vagy a kommandós.
Mindketten másra valók és másra is vannak kiképezve.
Azt a néhány pletykát és média hírt, amiből az "ismereteidet" szeded, aligha nevezhető tapasztalatnak.
(Ha lenne igazi tapasztalatod, nem hordanál össze ilyen orbitális baromságokat. )
"egyszer sem volt olyan hogy a bátor rendőrök elkaptak volna 1 bűnözőt"
Számtalanszor fognak el bűnözőt, csak az nem mindig kerül bele a hírekbe....
és jobb is.
Nem értesz hozzá..... így f@szságokat hordasz össze.
"Azt a néhány pletykát és média hírt, amiből az "ismereteidet" szeded, aligha nevezhető tapasztalatnak."
13#
"Azt a néhány pletykát és média hírt, amiből az "ismereteidet" szeded, aligha nevezhető tapasztalatnak."
Szóval amit ÉN éltem át és amiket ÉN hallottam személyesen és amiket családtagjaim éltek át és meséltek többek közt azok HAZUGSÁGOK szerinted.... vicces :) nagyon jó hogy mindenkinek van szinte negatív élménye/tapasztalta a rendőrséggel de ez mind hazugság szerinted... vicces :) szerintem kérdezz meg ebbe az országba bárkit mi a véleménye gondolom amiket mesélni fog amit átélt vagy közeli ismerősével történt az hazugság szerint.... nevetséges vagy
"Szóval amit ÉN éltem át és amiket ÉN hallottam személyesen és amiket családtagjaim éltek át és meséltek többek közt azok HAZUGSÁGOK szerinted..."
Mivel nulla rendészeti szakismeret nélkül, felfokozott érzelmi állapotban mondták el Neked a történéseknek egy - általuk ismert - nagyon kis részét: IGEN.
A Neked elmondottak HAZUGSÁGOK.
És TE SEM TUDOD, HOGY MIT BESZÉLSZ.
Ennyi erővel a náci és kommunista diktatúra sem volt rossz :) butaságokat beszélsz kedves válaszoló
Kérdező,
Azért néhány dolgot tisztázzunk már.
Colosseum mellett laksz, ahol gladiátor bűnözők csatangolnak?
Vagy valami police fóbiád van?
Akkor az elejétől, a bűncselekmények elkövetőit, illetve a bűncselekményen tetten ért személyek 90 SZÁZALÉKÁT közterületen szolgalatot ellátó járőrök, gépkocsizó járőrök, készenléti rendőrök fogják el.
Jogszerű, szakszerű és arányos intézkedés elveit betartva.(!!)
Átlagosan, éves szinten a fennmaradó 10 százalékot a TEK illetve más rendvédelmi taktikai egység hajtja végre. (ennek szükségességéről lejjebb)
Az elfogott személyek előállítását, elővezetését úgyszintén ők hajtják végre. Kirendeltségre, R.Őrsre, R.Kapitányságra Megyei R.Kapitányságra.
Amennyiben az elfogott személyt Bíróság ,Ügyészség elé kell állítani, a szükséges intézkedések, és okmányok elkészítése után a hatályos törvény által előirt időben , jogszerűen, szakszerűen a legkisseb késedelem mellett kell megtenni. Amit végre is hajtanak.
Amennyiben olyan személy kerül elfogásra, akit a Bíróság jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítélt,(szabadságelvonással járó büntetés) a szükséges intézkedések és okmányok mellet a kijelölt BV Büntetés-végrehajtási intézethez kell előállítani.
Sok mindenről tájékozódhatsz a policepont(.)hu
Találomra beírtam rendőrségi akció police. hu
Felülről a harmadik találat:
Készenléti Rendőrség, a Budapesti Közlekedési Központ és a polgárőrség.
22 elfogott személy.
Minek ehhez TEK?
A rendőr a szolgálatát csak úgy kezdheti meg, ha ismeri a feladata ellátása szempontjából hatályos törvényeket, törvényi szabályzókat, végrehajtási rendeleteket. Ettől lesz Törvényes és szakszerű.
Meg kell kapja a feladatellátáshoz szükséges felszerelést. Eligazítást!!!
És nyilatkoznia kell , hogy szolgálat ellátásra alkalmas.
Nem vezényelhető szolgálatba az a rendőr aki bármilyen oknál fogva az adott szolgálatra nem alkalmas. ( vagy ő jelzi, vagy az eligazítást végző elöljárója észleli, hogy nincs megfelelő fizikális, illetve kipihent állapotban.) A betegséget nem kel magyarázni.
Tehát ha szolgálatellátásra alkalmas akkor a meghatározott feladatokat el kell tudnia látni. Tehát ha szükséges az elfogást is. Szigorúan betartva a három alapelvet.
A Rendőrség szervezeti egységekből, és alosztályokból áll.
A már említett weboldalon tájékozódhatsz.
Csak abba az intézkedésbe szabad belekezdeni amit az adott rendőrjárőr kétséget kizáróan végre tud hajtani. Ha ez a helyzet nem áll fen haladéktalanul erősítést kér. Ez rendkívül fontos! Rosszul elkezdett intézkedés rosszul is fog végződni.
A járőrpárosok, szolgálati csoportok munkáját ügyeletes, vagy arra beosztott elöljáró kordinálja.
A meghatározott szolgálati területen, a meghatározott rendőri létszámot, jelenlétet , és erőt kell használni.
Az adott szolgálati területre beérkező hívásokat , bejelentéseket az ügyeletes fogadja. A meghatározott szolgálati terület méretétől , és az oda vezényelt rendőri állomány létszámától függően az ügyelet meg lehet erősítve , ügyeleti helyettessel/helyettesekkel, szolgálati csoportvezetővel, arra jogosult elöljáróval.
Az amit téged annyira zaklat az itt következik.
A szolgálati terület, Kirendeltség, Rendőrőrs, Rendőrkapitányság, ügyelete/készenléti ügyelete felelős azért hogy, a bejelentés jellegét, sürgősségét, súlyosságát a bejelentőtől kapott információ alapján , és a szakmai tapasztalatára támaszkodva, a legoptimálisabb/legmegfelelőbb döntést hozza. Ezt nevezik "össz-körülménynek". Ez alapján dönt/döntenek (terület, állományfüggő az ügyeleti szolgálat)
Ilyenkor születnek meg azok a döntések amit részletesen-- nem fogok leírni.
Annyi bőven elég hogy, tudd ilyenkor dől el hány járőrpáros, érkezik valahova. Ezt "küldésnek" hívják.
Jó sok mindent kihagyok. De úgy sem tudsz az információval visszaélni.
Reagálási időt nem írok.
Kapcsolatba lép-e engedélyért magasabb besorolású, elöljáróval- ügyelettel.
Akár ORFK.
Csapaterő bizonyos esetek.
És a vesszőparipád -- , ilyenkor dönthet úgy hogy , valamelyik alosztály pl: ÉA alosztály taktikai.
És természetesen a TEK , de bármenyire mulatságos is lesz számodra, az ő "küldésük" csak bizonyos esetekben- vannak esetek amikor kötelezően. És vannak esetek amikor "össz-körülménynek" alapján döntenek azok- akik jogosultak rá.
Remélem azért nem annyira rosszak a tapasztalataid amennyire ábrázolod.
De ha igen panasztételre több platform is létezik.
Akár már az említett weboldal. De ha olyan eset történik gyorsan ki tudod guglizni a telefonszámokat. Központi Panasziroda 0/24 elérhető.
Esetleg érdekességképp elmondhatom , hogy nincs olyan amit írtál hogy : "akkor ráküldik a kommandót" Persze ha esetleg szleng kifejezésként használjátok, úgy igen. Csak feltételezem hogy, taktikai, vagy műveleti egységre gondolsz, esetleg ha gyorsan települ a logisztika valamilyen oknál fogva, az téveszthető össze velük.
De hidd el őket csak olyan esetben látod, ha "kiemelt" súlyú esetről van szó. Ők fel vannak készülve mindenre. Nyitnak bontanak ha arra van szükség, és van velük álltalában egy négylábú aki az ember legjobb barátja. Esetleg még civil (látszólag) civil ruhában ,de az megint más
eset. Nagyon gyorsan , határozottan dolgoznak.
Őszintén remélem a jövőben jobb tapasztalataid lesznek .
Kellemes estét, jó pihenést.
"Remélem azért nem annyira rosszak a tapasztalataid amennyire ábrázolod.
De ha igen panasztételre több platform is létezik."
Az ilyen balf@sz ne panaszkodjon!
A tököm tele van már, hogy nyomozó létemre azzal megy el a szolgálati időm harmada, hogy idióta állampolgári panaszokat olvasok, ahol csak a rendőri intézkedések jogszerűséget b@sztatják a bejelentők?
Alapjogszabályokkal sincsennek tisztába, de mindent sokkal jobban tudnak a f@szfejek, mint aki ezt tanulta és ezt csinálja!
Üdvözöllek 19. Tisztelt Kolléga !
Én a 18. válaszadó vagyok.
"Az ilyen balf@sz ne panaszkodjon!"
Ezt nekem szántad?
Mármint a " balf@sz" megjegyzést?
Minden Állampolgárnak/személynek joga van a panasztételre, függetlenül az állampolgárságától.(Magyar, vagy más ország állampolgára) Megteheti ezt, bármely ország állampolgára aki rendőri intézkedés alá lett vonva, és a rendőri intézkedést jogszerűtlennek tartja.
(Pl:az intézkedés alá vont személy alapvető jogát sértve érzi, kényszerítő eszköz használatát jogszerűtlennek tartja, rendőri intézkedést magán/vagy máson kötelezettség megsértését/elmulasztását érzi, sérelmezi.... stb. Panasszal éhet az intézkedést foganatosító rendőrségi szerv felé.
Egyébként beosztásodtól , rendfokozatodtól függetlenül tudnod kell, hogy ezt a Rtv. 92.§(Paragrafus) első bekezdése szabályozza. Továbbá bizonyos esetben;; Panasza további elbírálást kérheti az érintett rendőri szerv kilététől függetlenül 92.§ (1) ba)országos rendőrkapitány -- valamint bb) bc)bd) pontja alá tartozó főigazgatók.
Amennyiben valóban "rendőri" állományban vagy, és "nyomozó" akkor minek olvasol lakossági/állampolgári panaszokat??. Lényegében a Központi Panaszirodához megy minden. Nem dobálják le alosztályokhoz. Ők bírálják el, hacsak nem vagy benne érintett el sem jut hozzád.
A folyamatban lévő panaszok elbírálásához, betekintési jogkör kell.
A stílusból ahogy írsz, szeri egyébként sem osztanának rád, panaszost.:):)
Bár a 18 év alatt láttam érdekes stílusokat és jelenségeket. Lattam itt már ""kollégát"" aki kérdező és válaszadó volt egyben.
Meg inkább a kérdező válaszára kellene érdemben reagálnod, a trágárkodás helyett. Bár nem könnyű eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!