Azért milyen büntetést kaphatok?
Egy kissé részegen 1 doboz sör volt bennem, felrúgtam egy temetkezési vállalkozás reklámtábláját szándékosan a járdán. A tábla láthatóan több helyen is megsérült.Kijött egy ott dolgozó Hölgy és felírta, az adataimat (név, lakcím) majd azt mondta, hogy ha baja lett a táblának, akkor keresni fog engem a rendőrség. Meg vagyok ilyedve, sírtam is. Milyen büntetés lehet kapni ezért?
29 F
1 doboz sörtől? Akkor jó nagy doboz lehetett, ha nem hordó. Mert egy doboz sörtől nem rúgsz be.
A reklámtábla nem drága, 15-20 ezerért készítenek 1m2 felületűt és attól függően, hogy miből van, milyen védelmet raknak rá. Még garázdaságnak sem nagyon fogható fel. Amikor aggódni kellene, az 500 ezer feletti kár. De ezt a kis összeget, maximum 20 ezret úriemberként kifizethetnéd.
50 ezer forint alatti rongálás tulajdon elleni szabálysértés, de ez sem semmi, kb. olyan súlyú mint egy bolti lopás.
Keresd fel a temetkezési vállalkozást, és térítsd meg nekik a tábla árát.
Ha feljelentett a hölgy, akkor a szabálysértési eljárásban is van lehetőség arra, hogy közvetítői eljárásra utalják az ügyet, ha megállapodás létrejön (sértett elfogadja azt, hogy pénzzel vagy munkával hogyan teszed jóvá a neki okozott sérelmet), akkor nem büntet az állam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!