Visszaesőként 4 és fél évet is kaphatok?
Január végén egy nap egy rendbeli lopást követtem el, gyanúsított vagyok. Előtte való nap is 3 lopást követtem el 3 nőtől zumbaóráról.
De csak az 1 rendbeli lopás vétséggel vagyok meggyanúsítva. Gondolom megleszek az előttevaló napikkal is. Ez így üzletszerűség lesz, de hátha nem. Esetleg, ha mégis üzletszerűen elkövetett lopás bűntett miatt leszek meggyanúsítva, akkor 3 hónaptól 3 évig terjedő szabadságvesztéssel lesz részemre büntethető az ügy, vagy mivel visszaeső vagyok, a felével emelkedik és 4 év 6 hó lesz a max kiszabható büntetés számomra?
Normális választ kérnék, esetleg hozzáértőktől.
"Előtte való nap is 3 lopást követtem el 3 nőtől zumbaóráról.
De csak az 1 rendbeli lopás vétséggel vagyok meggyanúsítva. Gondolom megleszek az előttevaló napikkal is."
Így már biztosan. Kösz az infót Gyuluska.
Btk 459. § (28)
Üzletszerűen követi el a bűncselekményt, aki ugyanolyan vagy hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése révén rendszeres haszonszerzésre törekszik.
Tehát egyértelműen üzletszerűen követted el.
A visszaesőre vonatkozó kérdésedet nem értem.
Visszaeső csak az lehet, aki jogerős bírói ítéletet követően követ el újabb bűncselekményt. Azt megelőző elkövetés esetén bűnhalmazatról beszélünk.
"Így már biztosan. Kösz az infót Gyuluska."
A rendőrség tisztában van azzal, tudják hogy előttevaló nap is loptam 3 nőtől. Mondta is a nyomozó. De azt mondta, hogy most csak a dolog elleni erőszakkal elkövetett büfés lopással leszek meggyanúsítva, de a jegyzőkönyvbe beleírja, hogy előttevaló nap is loptam másik iskolából 3 nőtől, viszont azzal majd a későbbiek folyamán leszek meggyanúsítva,,mert még ott a nőket is ki kell hallgatni.
Tehát az előttevaló napit is tudják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!