Kell tartani attól hogy a rendőrség majd nem fogja tudni kinyomozni a verőcei hajóbaleset okát?
Az egyik áldozat a régi jó ismerősöm volt😭.
Nekem azt mondták a rendörök hogy lehet hogy leáll a nyomozás
A baleset oka az volt, hogy a kis hajó ott ment ahol tilos lett volna mennie.
Ezen belül már nem fogunk pontosat tudni, hogy mi miért volt, csak feltételezések lesznek az alapján amit a túlélő el tud mondani.
Nekem is volt már balesetem amit én okoztam sofőrként. Egy ideig emlékszem, tudom, hogy mit hibáztam, de amikor élesbe ment a dolog és már elkezdett megcsúszni az autó, onnantól nem emlékszem rá mi történt, csak arra, hogy már ülök az álló autóban. pedig nem ittam, nem volt sötét és én vezettem, de nem is sérültem meg (más sem szerencsére, csak a kocsi). A túlélő pedig nyilván a buliban ivott is, a hajóban szórakoztak is és nem is ő vezetett, ráadásul nem csak megsérült, de ki is kellett küzdenie magát a partra. Lehet, hogy soha nem fogja tudni elmondani mi is történt pontosan vagy ha mond valamit akkor az esetlen nem a pontos történés lesz, nem a valóság.
A nyomozás valójában nem azért folyik, hogy azt bebizonyítsák ki volt a hibás a balesetben - az egyértelmű, aki a kis hajót vezette. Mivel ő is sajnos meghalt, így a tettes megbüntetése már nem feladata senkinek.
Azért nyomoznak mert a nagy hajó kapitányánál felmerült, hogy esetleg nem azt tette amit kellett volna neki egy hasonló esetben. A kérdés az, hogy észlelhette-e azt, hogy egy kis hajóval ütköztek és hogy kellő gondossággal ellenőrizte-e hogy ami ütődést észleltek az nem baleset hanem egy uszadékfa vagy hasonló volt-e.
A balesetért bizonyosan nem a nagy hajó a felelős, az a kérdés, hogy a mentésben miért nem vettek részt. Azért, mert tényleg nem láthatták, észlelhették a bajt vagy mert a hajót vezető személy gondatlan volt és elmulasztotta amit tennie kellett volna.
Részvétem az ismerősöd miatt!
#4 Ezt értem, de ezt csakis egy vizsgálattal lehet kideríteni és lezárni.
Sajnos volt nemrég Budapesten az a kishajó katasztrófa a sok halottal, ahol valóban a nagy hajó volt a hibás és valóban elmulasztották a segítségnyújtást. lehet, hogy senkit nem tudtak volna kimenteni, de ez akkor is kötelesség, hogy legalább megálljanak és megpróbálják.
Éjszaka volt és az arányok mások is voltak most - kisebb volt a balesetet szenvedett hajó, inkább csónaknak nevezném. Én is azt hiszem, hogy a körülmények nem tették lehetővé, hogy észleljék. De ezt egy vizsgálatnak kell bizonyítania előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!