Túlélőkések rendszeresítése segített volna a tegnapi sajnálatos hajóbalesetben?
Nem. Nem értem az összefüggést, a túlélőkéssel tudtak volna lélegezni a víz alatt? Vagy pontosan mit tudtak volna elvágni/átszúrni ami megmentheti őket?
Illetve mit értesz az alatt, hogy "rendszeresítés", minden hajóra raktak volna belőle? Vagy Magyarországon mindenki köteles lenne túlélőkést hordani magánál?
De bármelyikre gondolunk, természetesen egyik sem segített volna.
A túlélőkések túlélték volna. Erre gondolsz?
A hajó tele volt mentőfelszereléssel, ahogy kellett. Sajnos 7 másodperc alatt elsüllyedtek, arra sem volt szegényeknek ideje, hogy észrevegyék, baj van.
A túlélőkések elsősorban kések és mint ilyenek inkább szolgálnak egy ilyen hajón veszély okozóként, mint elhárítóként. Nálam mindig van bicska, de mire mentem volna vele ha 7 másodperc alatt víz alá kerülők? Nem tud kiúszni helyettem.
Ebben a balesetben az a tragikus hogy egy ilyen személyszállító hajó 7 másodperc alatt el tud süllyedni.
Ha jól emlékszem azt monták hogy 1940-ben készült és hogy jó álapotban volt. ez lehet hogy igaz, de 1940 óta sokkal biztonságosabb személyszállító hajókat építenek manapság.
Az ilyen régi korszerűtlen hajókat már rég kikelet volna vonni a személy forgalomból.
Pont erről írtam az a 7 másodperc arra nem elég hogy megértesse a személyzet az utasokkal hogy hol találják a mentőmellényt.
Ezért korszerütlen ez a hajó. Egy ilyen ütközéstől nem lenne szabad elsüllyedni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!