Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Túlélőkések rendszeresítése...

Túlélőkések rendszeresítése segített volna a tegnapi sajnálatos hajóbalesetben?

Figyelt kérdés
Erre miért nem terjed ki a törvényhozók figyelme?
2019. máj. 30. 19:49
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Nem értem az összefüggést, a túlélőkéssel tudtak volna lélegezni a víz alatt? Vagy pontosan mit tudtak volna elvágni/átszúrni ami megmentheti őket?

Illetve mit értesz az alatt, hogy "rendszeresítés", minden hajóra raktak volna belőle? Vagy Magyarországon mindenki köteles lenne túlélőkést hordani magánál?

De bármelyikre gondolunk, természetesen egyik sem segített volna.

2019. máj. 30. 19:55
 2/20 A kérdező kommentje:
A semminél lehet, hogy jobb lenne, nem tudom.
2019. máj. 30. 19:58
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

A túlélőkések túlélték volna. Erre gondolsz?

A hajó tele volt mentőfelszereléssel, ahogy kellett. Sajnos 7 másodperc alatt elsüllyedtek, arra sem volt szegényeknek ideje, hogy észrevegyék, baj van.

A túlélőkések elsősorban kések és mint ilyenek inkább szolgálnak egy ilyen hajón veszély okozóként, mint elhárítóként. Nálam mindig van bicska, de mire mentem volna vele ha 7 másodperc alatt víz alá kerülők? Nem tud kiúszni helyettem.

2019. máj. 30. 20:06
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
hhja, kivágták volna magukat a bajból
2019. máj. 30. 20:17
 5/20 anonim ***** válasza:
53%

Ebben a balesetben az a tragikus hogy egy ilyen személyszállító hajó 7 másodperc alatt el tud süllyedni.

Ha jól emlékszem azt monták hogy 1940-ben készült és hogy jó álapotban volt. ez lehet hogy igaz, de 1940 óta sokkal biztonságosabb személyszállító hajókat építenek manapság.

Az ilyen régi korszerűtlen hajókat már rég kikelet volna vonni a személy forgalomból.

2019. máj. 30. 20:25
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Ja! És a túlélő kések semmit sem javítottak volna a helyzeten.
2019. máj. 30. 20:27
 7/20 anonim ***** válasza:
34%
A hajó nem volt korszerűtlen. Ennél sokkal öregebb hajók is forgalomban vannak, még a tengeren is. Mentőmellény nem volt rajta elég, bár kétlem, hogy akár az is segített volna. Hét másodperc alatt lement a víz alá az egész, ott semmilyen mentőmellény nem ért volna sokat azoknak, akik a kabinban rekedtek. Azok élték túl, akik a nyitott tetőn voltak, és lesodorta őket a víz.
2019. máj. 30. 20:28
 8/20 anonim ***** válasza:
76%
Nem lett volna értelme, a cápák ellen hatástalan, a krokodilok meg alapból nem szeretik a turistákat.
2019. máj. 30. 20:30
 9/20 anonim ***** válasza:
29%

Pont erről írtam az a 7 másodperc arra nem elég hogy megértesse a személyzet az utasokkal hogy hol találják a mentőmellényt.

Ezért korszerütlen ez a hajó. Egy ilyen ütközéstől nem lenne szabad elsüllyedni neki.

2019. máj. 30. 20:31
 10/20 anonim ***** válasza:
0%
Ha egy teherhajó lenne ilyen a kutyát nem érdekelné. De ez személyszállító, sok ember halhat meg ha nem biztonságos.
2019. máj. 30. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!