Az e-mailen beküldött feljelentèseket lefolytatja a rendőrség?
Még mindig a feljelentők országa vagyunk. Rettenet!
Egyébként milyen eljárást? Ki ellen?
A 3-4-es nem tzudom, mennyire örülne, ha akik átmennet a tiloson, öket vagy családtagjukat ütnék el.
EZ a gond a magyar társadalommal, hogy még mindig a csalás, hazudozás a pozitív, aki betartja a szabályokat, azt meg elitélik.
Már vártam, hogy benyögi valaki ezt. A feljeltősdi elítélése nem jelenti a renitensek támogatását.
Egyébként 4. és 5. írója vagyok.
Feljelenti lehet ismeretlen tettes ellen, de a hatósák kötelessége a bizonyítás. Márpedig nem fognak minden képkockát egyenként megnézni, milyen rendszámokat lehet azonsítani. Nem fognak tucatszám idézéseket küldeni az üzembentartónak. Ha megteszik, és azt mondja, nem én voltam, és jogom van meg nem nevezni a vezetőt, ott a dolog le is zárul. Közig elj. csak gyorshajtásnál van, a hitelesített, zárt rendszer képei alapján.
BP-i autósokon is megfigyelhető még mindig ez a balkáni viselkedés, hogy mindenki "vamzer" aki szóvá meri tenni, hogy ideje lenne továbblépni a balkáni közlekedési morálon.
Ha technikailag nézzük akkor elvileg állampolgári kötelezettség a bűncselekmény, szabálysértés bejelentése.
Kérdező!
Tehetsz feljelentést, de ezek mindössze csak szabálysértési ügyek lennének, zömében.
Innentől kezdve egy pénzbírsággal vagy egy figyelmeztetéssel megúsznák.. már ha tudja a hatóság bizonyítani a szabálysértést, de ez csak autók esetén lehet releváns (rendszám).
Ugyanakkor akinek ilyen gondolatai annak, mint Neked, - felnyomsz embereket, akik még jogilag is un. f@szságokat követnek el- azt élve kéne eltemetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!