Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Gyorshajtási bírság ellen...

Gyorshajtási bírság ellen fellebbezhetek ily módon?

Figyelt kérdés

Annyi a lényeg, hogy ma reggel kaptam egy riasztást a szívcity appon a városban ahol lakom. Nem volt annyira messze de közel sem, mindenesetre azonnal autóba pattantam és mentem segíteni éshát értelemszerűen nem 50-el mentem hanem ahol tudtam ott 70-75-el. Pechemre belefutottam pont egy traffipaxba is.

Az lenne a kérdésem, hogy a szív city appra hivatkozva nem tudok fellebbezni valahogy majd? Nyilván ha nem akkor nem, be fogom fizetni mert teljesen tudatában voltam annak, hogy benne van a pakliban egy büntetés, csak kíváncsi vagyok nincs e erre ilyenkor lehetőség, mert ha van akkor viszont élnék vele.

Egyébként végül hálistennek nem volt szükség újraélesztésre, egy idős hölgy feküdt az ágyában mélyen kábult "sopor" állapotban. A hozzátartozót viszont "kiképezték" fiatalabb családtagok ennek a használatára így le tudott adni egy riasztást. Utánam már nem sokkal jöttek a mentők is. Sajnos nincs közel egyik állomás sem.

28-as volt a pulzusa, intolerábilis bradycardia volt a mentők által megállapított diagnózis. Kapott gyógyszereket, oxigént majd elvitték.

Mégegyszer ide utószónak leírom, hogy nem akarok felesleges vitákba generálódni, meg azt se akarom, hogy itt a válaszadók egymásnak ugornának. Arra vagyok szimplán kíváncsi, hogy maga a szívcity app riasztása számíthat e elég indoknak a fellebbezésre avagy sem?

2024. febr. 11. 17:04
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
51%
nem
2024. febr. 11. 17:05
 2/18 anonim ***** válasza:
46%
Természetesen nem.
2024. febr. 11. 17:06
 3/18 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. Ennyi válasz elég is.
2024. febr. 11. 17:08
 4/18 anonim ***** válasza:
Töltsd le a waze appot is, és elkerülheted az ilyen kellemetlenségeket. Nekem az elmúlt héten háromszor is bejött, pedig nem vagyok notórius gyorshajtó, és a szemem is majd kiguvad az állandó zsarulesben. Újabban olyan fondorlatos genya módon mérnek, hogy esély sincs a megúszásra, vagy hogy időben észre vedd őket.
2024. febr. 11. 17:12
 5/18 A kérdező kommentje:

#4 Megvan nekem a Waze app de abban a pillanatban erre nem gondoltam, hogy használjam.

Kellemetlen volt mert volt egy enyhe jobbos kanyar és utána álltak nem sokkal, ráadásul civil autóval voltak. Mikor elhaladtam mellette akkor láttam meg benne a trafit.

2024. febr. 11. 17:17
 6/18 anonim ***** válasza:
Erről beszélek, szokványos civil autó, fóliázott üveg, félreálva mintha csak parkolna, vagy kanyar után , hogy későn reagálj. Vagy kirakva térdmagasságba a háromlábú, a rendőrautó meg elbújva jóval arrébb. Valamiért most nagyon beindultak, biztos kell megint a lóvé.
2024. febr. 11. 17:22
 7/18 Fsms ***** válasza:
100%

Próbáld meg megfellebbezni. Nekem van barátom akinek elengedték, kórházba ment mert baleset érte az édesanyját.

Persze igazolnia kellett etc, de kifogott egy szabálysértési ügyintézőt aki normális volt.

2024. febr. 11. 17:25
 8/18 A kérdező kommentje:

#6 Itt is most nagyon beindultak. A sebességre meg a STOP táblákra vannak most nagyon rá állva.

Tegnap pl itt drónoztak az utcában ahol lakom mert STOP táblàs a kereszteződés.

2024. febr. 11. 17:28
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Én fellebbeznék a helyedben. Mit veszthetsz?

Nekem volt már szabálysértési büntetésem, igaz, nem autós, fellebbeztem, és elengedték a büntetés felét. Mindig meg kell próbálni a fellebbezést, aztán vagy engednek, vagy nem.

2024. febr. 11. 17:30
 10/18 A kérdező kommentje:

#7 elsö kettő válaszadó elég határozottan állította, hogy nem lehetséges és igazából számítottam is rá, hogy ez így van.

Mindenesetre előbb kivárom, hogy ténylegesen kapok e csekket, bár meglepődnék ha nem mert éppenhogy nem súrolta a 80-at az óra mikor elhaladtam a trafi mellett. Aztán majd lesz valami de ha nagyon kétséges akkor lehet jobban járok ha befizetem.

2024. febr. 11. 17:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!