Indokolatlan (és emiatt szabálytalan) dudálással foglalkozik a rendőr?
Egy lakott területen kívüli főútvonalról kívántam balra kanyarodni kerékpárral. Mint azt a Kresz. 54. § (4) a) pont alapján (azt hittem) minden közlekedő tudja, a hagyományos módon balra kanyarodni nem lehet, hanem át kell tolni.
Így is tettem, ahogy szabálykövető kerékpárosként mindig is. Igen ám, csakhogy a kereszteződésen túl már kint van a kerékpározni tilos tábla (addig nincs a szakaszon). Vagyis amíg a kereszteződésen átérek, hogy ott aztán leszálljak, áttoljam a kerékpárt az úton, majd a balról keresztező utca jobb oldali sávjában folytassam a közlekedést, úgy tűnhet, szabálytalan vagyok, és tilosban akarok kerékpározni.
Egy tapló önkéntes rendőr buszsofőr agresszíven dudálni is kezdett emiatt, illetve hevesen gesztikulált.
Ezt a nyomorult viselkedést természetesen nem tűröm, hiszen 1) ha alaposan ismerné a Kreszt, a fenti szabály miatt nem lehetett volna biztos benne, hogy szabálytalanságot készülök elkövetni, 2) ha mégis, akkor azt a rendőrség felé kell jelezni, nem dudálni meg anyázni, mint a büdös prolik.
A rendőrség tud kezdeni bármit ezzel? Kamerafelvételem sajnos nincs (bár az ilyen és nagyobb férgek miatt erősen gondolkodom már egy ideje a vásárlásán...), viszont megvan a busz rendszáma, a pontos idő és helyszín, illetve mivel menetrendszerinti Volánbusz járatról van szó, a viszonylat, ahol közlekedett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!