Gyanúsított vagyok garázdaság és könnyű testisértés ügyekben. Önvédelemből tettem, mielőtt itt valaki a főbelövésemet indítványozná. Jogom van e nekem is feljelenteni a "sértettet"? Fenyegetés és garázdaság miatt.
Tehát köteles lett volna a rendőrség felvenni a feljelentésemet?
Mert én szinte veszekedésig menő vitát folytattam az ügyemmel megbízott rendőrségi előadóval.
Aki ezt egyébként, pitiáner jellemtelen módon igyekszik megtorolni rajtam.
3.
Ment a lájk, hogy legyen sikerélményed.
Megpanaszolhatod a gyanúsítást.
Be.
A gyanúsítás elleni panasz
372. § (1) A gyanúsított és a védő a gyanúsítás, illetve a gyanúsítás változása ellen annak közlésekor a gyanúsított kihallgatását végző ügyészségnél vagy nyomozó hatóságnál panaszt terjeszthet elő. Ha a védő a gyanúsítás, illetve a gyanúsítás változásának közlésekor nincs jelen, a panaszt a gyanúsított kihallgatásától számított nyolc napon belül terjesztheti elő.
Jogos védelmi helyzetben nem bűncselekmény testi sértés, garázdaság tényállásba illeszkedő cselekmény.
Gyanúsítotti kihallgatás során megkérdezték, hogy a gyanúsítás ellen élek e panasszal.
Igennel válaszoltam.
Ez így elég?
Terjeszd elő írásban, akkor is ha a 8 napot már túllépted. Arról kell szólnia, hogy bár a cselekményed testi sértés és garázdaság tényállásba illeszkedő volt, de az az azért nem volt bűncselekmény, mert jogos védelmi helyzetben voltál.
Jogos védelmi helyzetről a Kúria jogegységi határozata:
Büntetőeljárási törvény:
Íme egy Kúria határozat arról, hogy még halált okozó közúti veszélyeztetés büntette, rongálás bűntette tényállásba illeszkedő cselekmény sem bűncselekmény, ha az jogos védelem érdekében törtnénik. (Felmentették azt a nőt aki autóval üldözte, majd elgázolta az őt kirabló motorosokat. Ezek korábban betörték a nő autójának ablakát, elrabolták táskáját. A nő üldözés közben másokat is veszélyeztetett.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!