A rendőrség miért egy adószedő alattomos társulat?
Kérdező!
Amit a jogszabály tilt (és büntet) azt nem csinálhatod büntetlenül. A piroson átmenni ilyen (szabálysértés).
A rendőr a dolgát teszi, amikor megbüntet érte.
Mindegy, mik a körülmények.
Emert se lőhetsz le azért, csak mert van fegyvered pl. vadászként, és nem látja senki.
Rendőrt meg ne akarj se kioktatni, se felelősségre vonni a munkavégzésért, mert te jársz roszzul, főleg, ha ezt pofátlan, f@sz módon teszed.
Hidd el, megfelelően ki vannak képezve, hogy kell bánni a vadbarmokkal.
Ha erélyesen szól vissza a rendőr, akkor azt ki is provokáltad (Lehet, másvalaki ilyen viselkedésedért már régen belekalapált volna téged betonba).
És a rendőr qurvára nem közmunkás!
Engem egyszer sem büntettek meg a rendőrök, és konkrétan ismerősöm sincs, aki komolyabb összetűzésbe került volna a törvénnyel. Ettől függetlenül egy-egy szarzsáknak látok minden rendőrt. Lazán elnézik, hogy nők ezreit bántalmazzák, mert amíg nem folyik vér ugye... Amikor fegyvertelen emberek szemeit kell kilőni, akkor élen járnak, de amikor egy késes támadót kellene megfékezni, akkor beszarnak. Mit mond ez el róluk? Ártatlanok abuzálása az nagyon megy nekik, de amikor ténylegesen prezentálni kellene valamiféle erőt, akkor ijedt hülyegyerekek módjára szerencsétlenkednek.
És mielőtt valamelyik okos feltenné a kérdést, természetesen én is megijednék egy késes támadótól, csak hát én nem azért kapom a fizetésem, hogy fenntartsam a közbiztonságot.
"Lazán elnézik, hogy nők ezreit bántalmazzák, mert amíg nem folyik vér ugye."
Az ugye megvan kis barátom, hogy amit te bántalmazásnak hívsz (amennyiben 8 napon belül gyógyul), akkor az egy magánvádas ügy, ami CSAK a sértett feljelentésére indítható?
Ha ezt nem teszi meg a sértett, akkor a rendőr mi a f@szt csináljon?
"Amikor fegyvertelen emberek szemeit kell kilőni, akkor élen járnak, de amikor egy késes támadót kellene megfékezni, akkor beszarnak. Mit mond ez el róluk?"
Itt most - bizonyára - a 2006. októberi eseményekre gondolsz....
Hát, aki korpa közé keveredik, az ne csodálkozzon, ha megeszik a disznók.
Meg lett mondva a tüntetőknek, hogy húzzanak haza, mert ha nem... akkor a rendőrség oszlat... széles ívben b@sztak rá a tüntetők... ezesetben nem kell csodálkozni, hogy valamelyik pofátlan tüntető megsérül..
Én nem mentem az utcára akkor, nem is lett semmi bajom....
Megnéznélek, hogy te mit csinálnál egy késes támadóval szemben, mester !
Mert igazi elkövetőt szerintem te csak a Kékfény - ben láthattál.. mégis tudod az észt osztani!
"Mit mond ez el róluk?"
Azt, hogy nem hülyék és nincs halálvágyuk!
De ha te olyan f@sza gyerek vagy, akkor rajta, bátran lövesd (szúrasd) le magad!
Fuu, de ostoba vagy 14-eske... :D
A "nem folyik vér" szöveget azoknak a nőknek mondják, akik jelentik a bántalmazást / fenyegetést, csak szólok. Millió és egy feleséggyilkosság / csonkítás után derült ki, hogy a nő többször jelezte a rendőrség felé, hogy baj van, azok meg basztak foglalkozni vele, mert gondolom sokkal kényelmesebb ártatlanokat vegzálni.
Amúgy meg a rendőrnek AZ A FELADATA, hogy kezelje a társadalomra veszélyes embereket. Erre vállalkozott, erre kapott felhatalmazást, ezért fizetik. Igen, félnék egy támadótól. Minden bizonnyal egy égő épületbe való behatolástól is félnék, de egy tűzoltótól azért elvárható, hogy végezze a munkáját. Egy véres baleset helyszínén lehet, hogy sokkot kapnék, de a mentős, ha kérhetem ne kapjon sokkot, hanem tegye a dolgát. Pont ahogyan én is végzem a magam feladatait.
A rendőr, aki befosikázik egy késes támadótól az voltaképpen miért rendőr? Amúgy meg akiről beszélek az pont halálra késeltette magát, úgyhogy annyira mégsem volt okos. (Persze mit is várunk egy rendőrtől?)
Pedig a 14 es jól leírta. Amúgy ismerek olyan családot ahol az apuka veri az asszonyt elég rendesen és van hogy menekülnek tőle a gyerekekkel az erdőbe. Amikor valaki kihívja hozzájuk a rendőröket és ők beteszik az autóba a csávót, akkor meg a bántalmazott feleség jön oda ordibál i a rendőrrel, hogy Miért viszik el?! Nem csinált semmit! Engedjék már el!! Sok esetben a feleség letagadja vagy nem foglalkozik vele. Amíg nem esik át ez a verés dolog abba az irányba hogy túlzás legyen, addig a nőnek kell megtenni a megfelelő lépéseket. Látleletet venni és megtenni a feljelentést. Persze sokan nem is akarják megtenni aztán persze késő lesz. De nem sok rendőr van. Nem figyelhet egy járőr páros az egész város lakosságára folyamatosan. Ha a nő megteszi a lépéseket utána a rendőrség is megfogja. Távoltartás egyebek.
A lövöldözéssel akkoriban én se értek egyet, viszont ezek gumilövedékek azzaz pattannak. Ha a földet találja el akkor is belemehet valakinek a szemébe. A másik, hogy tényleg lett többször figyelmeztetve mindenki. Panaszkodhat az anyuka aki a babakocsival volt aznap, de egy normális anyuka aki vigyáz a gyerekére nem fog bemenni a tömegbe hanem kikerüli. Mégis úgy csinálnak mintha váratlan lett volna. Nem véletlen nem használ már a rendőr gumilövedéket.
A késes támadó elleni fellépés meg személyfüggő. Nyilván elvárható, hogy a rendőr tudja kezelni a helyzetet de szerencsére ez ritka szituáció. Nem mindennapos hogy megakarják késelni az embert. A képzés amit kapnak a rendőrök nem annyira nagy dolog sajnos. Egyszer kétszer elpróbálják hogy kell hatástalanítani egy késes támadót de közel sincs a valósághoz. A tűzoltó is fél bemenni a tűzbe először. De mivel sokat kell csinálnia így egyre ügyesebb benne. Na a késes támadó szerencsére ritkább de idővel ahogy dolgoznak a rendőrök és több tapasztalatuk lesz jobban is fogják kezelni ezeket. Amúgy meg egy rendőrnek rengeteg dologhoz kell értenie. Most azért mert egy dolgot nem reagál le jól, még jó rendőr lehet. Manapság mindenkit felvesznek rendőrnek ami nagy hiba mert sokan tényleg nem alkalmasak erre a pályára, de hiány van. Ezen kéne változtatni hogy vonzóbb legyen a szakma és jobban megszűrni a jelentkezőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!