Mit csinálna ebben az esetben a rendőr?
Egy kb. 400m hosszan egyenes főút közepén lakok, az egyenes út végén rendőri igazoltatás van, autókat állítanak meg pl. szondázni.
Én autózok haza, de a rendőr nekem karjelzést ad, hogy álljak meg.
Viszont én haza megyek, a rendőr előtt kb. 150m-re jobbra bekanyarodok a saját ingatlanomra, eleve is oda mentem volna, nem a rendőr elől menekülök.
Ekkor mit csinàlhat a rendőr?
Az a helyes, ha mindenképp elmegyek a rendőrig és utána visszafordulva megyek haza?
Valószínűleg rendőrfüggő a dolog. Ha kekeckedő kedvükben vannak, talán elindulnak megnézni, hogy miért kanyarodtál be az ingatlanra. De mivel nem száguldottál el, ráadásul tudod igazolni, hogy csak hazaértél, nemigen intézkednének. Arról nem is szólva, hogy tulajdonképpen megálltál - igaz egy kicsit messze tőlük. 150 méter azért nem kevés, mondhatnád azt is, hogy nem észlelted a megállítási szándékát.
Amúgy önmagában a rendőri jelzés figyelmen kívül hagyása a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértését jelenti.
Semmit nem fog csinálni a rendőr.
A jelzése arra vonatkozik, hogy nem haladhatsz tovább el mellette, meg kell állnod előtte.
Mivel nem haladtál el mellette ezért téged nem érint a szituáció.
Egyébként nem csak igazoltatás miatt lehet ilyen. Lehet, hogy valami általad még nem ismert vészhelyzet miatt nem lehet továbbmenni arra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!