Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Hogyan lehet ilyen felelőtlen...

Hogyan lehet ilyen felelőtlen módon megközelíteni egy olyan furgont, amiből előzőleg lőttek is?

Figyelt kérdés

[link]

Látszik, hogy nyílik a hátsó ajtó, onnan akár ki is lőhettek volna. Lényegében odaszalad a rendőr, miközben a fegyverét is későn veszi elő. Lehet, hogy sok amerikai filmet néztem, de valahogy úgy képzelem el ezt az egész helyzetet biztonságosabb módon, hogy bizonyos távolságból felszólítják a bent tartózkodókat, jöjjenek elő, miközben rájuk szegezik a fegyvert. (Mondjuk ehhez nem ártana angolul tudni alapvető kifejezéseket.) Látszik, hogy a magyar rendőrök nincsenek hozzászokva, hogy akár le is lőhetik őket.

2023. okt. 25. 19:04
1 2
 1/16 DK-s ***** válasza:
56%

Te miről beszélsz?!

Célra tartott fegyverrel ment oda.

2023. okt. 25. 19:10
 2/16 A kérdező kommentje:
Dehogy úgy, nézd meg jobban, később emelte fel. És már eleve az is baj, hogy odaszaladt. Talán ez a legnagyobb hiba.
2023. okt. 25. 19:13
 3/16 DK-s ***** válasza:
65%

1:55

Már a kezében van a fegyver, és amikor megmozdul a hátsó ajtó, azonnal célra tart.

Mit akarsz?

Kérdés nélkül, csukott ajtón keresztül lője szitává a raktérben lévőket?

2023. okt. 25. 19:18
 4/16 A kérdező kommentje:
Fentebb leírtam, hogy én hogyan képzelem el biztonságosabban, ne túlozd el direkt.
2023. okt. 25. 19:24
 5/16 anonim ***** válasza:
63%
Akkor menj el Amerikába rendőrnek, ha ennyire tudod, imádják a balkáni bevándorlókat alkalmazni.
2023. okt. 25. 19:45
 6/16 anonim ***** válasza:
43%

99%, hogy nincs éles fegyvere a támadóknak. Egyszerűen nem lehet behozni a határon. Ezt a rendőr is tudja.

Egyébként ők ezért kapják a fizetést, hogy az ilyeneket elkapják és teljesen szakszerűen jártak el a videóban.

2023. okt. 25. 20:01
 7/16 anonim ***** válasza:
78%

Ez így szerintem is meredek.

Anno is nagyot ment, amikor a rendőr éjjel elővett fegyverrel állította meg a 4-esen a reflektorral érkező A6-os Audit. Esélye sem lett volna látni, ha agyonlövik az Audiból.. :)

Nincsenek ők ilyenekre rendesen felkészítve.

2023. okt. 25. 20:04
 8/16 A kérdező kommentje:

Persze, hogy nincsenek, csak ez így elég cink. Persze a sok okoskodó azt hiszi, hogy én beszélem a marhaságot, de meg lehet nézni, az amerikai rendőrök hogyan közelítenek meg egy egyszerű személyautót is: [link]

Inkább tűnik ez biztonságosabb, szakszerűbb megoldásnak. Elég meredek dolog azt feltételezni amúgy, hogy egy olyan autóban, amiből lőttek, másoknál biztosan nem lesz fegyver.

2023. okt. 25. 20:16
 9/16 anonim ***** válasza:
54%
Jóvan, jár a süti.
2023. okt. 25. 20:33
 10/16 DK-s ***** válasza:
37%

#4-nek (kérdezőnek):

A kocsit, az előírásoknak és a józan észnek megfelelően a föld felé irányított fegyverrel közelíti, majd mozgást észlelve azonnal célra tartja.

Amerikában sokkal elnézőbbek a törvények a rendőri túlkapással szemben.

Megállt igazoltatni, te benyúlsz a kesztyűtartóba az iratokért, és kapásból lövi szét a fejed.

Semmit nem fog kapni érte. Feltételezte hogy fegyverért nyúlsz. Elfelejted, hogy ott alapvető jog a fegyvertartás.

2023. okt. 25. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!