Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Rendőrségi feljelentést...

Rendőrségi feljelentést kaptam ami jogtalanul történt. Mit lehet tenni ebben a helyzetben ?

Figyelt kérdés

Lakott területén belül, az úttesten gyalogoltam annak ellenére, hogy az adott útszakaszon (mindkét oldalon) jól kiépített, gyalogos közlekedésre alkalmas járda van kiépítve.

A cselekményt észlelve a rendőr járőr azonnali intézkedés alá vont, mely

során közölte, hogy az általam elkövetett szabálysértés miatt feljelentéssel él velem szemben, melyet ő szerinte én meg megértettem, sőt tudomásul is vettem, azaz szabálysértés elkövetését elismertem a helyszínen.

Na most az történt valójában, hogy a már fentebb lévő útszakaszon (járdán!) szokásom általában közlekedni, mivel faluban élek és azon az útvonalon hamarabb fel érek a központba.

A helyzet valójában úgy történt, hogy én felmentem mint már említettem a központba biciklivel az említett utón/útvonalon.

Haza értem és ahogy tudomásomra jutott hogy, a cigarettám és a benne lévő gyűjtőm (a gyújtónak nálam eszmei értéke van) nincs meg igy vissza mentem ugyan azon az útvonalon gyalogosan közlekedve a járdán.

A járdáról megpillantottam az épp elhagyott dohánykészletem igy ki mentem érte az útra és felvettem azt. Azon nyomban a rendőrség ott ált és nem adtak számomra tudomást arról hogy, fel vagyok e jelentve vagy hogy egyáltalán el fogadom e.

Tehát még el sem lett volna esélyem fogadni a feljelentést. Csak annyit mondtak hogy, közlekedjen tovább a járdán és elmentek ők is a dolgukra tovább.

Erről a történetről szeptember 4.én kaptam értesitést e-mailban , ott kiderült hogy ezért engem 26ezer forintra büntettek meg.

Mivel nem volt jogos a rendőrség részéről és közölve sem lett, hogy feljelentést tettek e volna ellenem abban az adott percben mikor a dolog megtörtént, igy abszolút nem érzem ezt jogosnak.

És nem vagyok hajlandó ki fizetni a semmiért 26ezer forintot!

Szóval ilyenkor mi a teendő ?

Mit és hogyan kell lépni ?

2023. szept. 5. 11:58
1 2 3
 21/25 DK-s ***** válasza:
0%

#4-nek (kérdezőnek):

Ne szépíts.

Egy rendőrségi szóvivő beszél így, nem egy laikus civil. Ha semmi közöd nem lenne a rendőrséghez, vagy nem készültél volna fel külön ennek a kérdésnek a megfogalmazására, akkor eszedbe sem jutott volna úgy megfogalmazni, mint ahogy egy jegyzőkönyvet felvevő rendőr teszi.

Túl koherens. ;)

2023. szept. 5. 18:15
 22/25 anonim ***** válasza:
#21 inkabb csak túl sok kékfényt nézett.
2023. szept. 5. 18:20
 23/25 DK-s ***** válasza:
0%

#22-nek:

Ehhez, amit leművelt, kevés a "kék-fény".

Hibátlan. Mindig, mindent egyértelműsítő, vagy megjegyzéssel pontosító, konkretizáló megfogalmazás. Semmi pontatlanság, semmi kétértelmű megfogalmazás.

2023. szept. 5. 18:28
 24/25 anonim ***** válasza:

#23 ebben az esetben rossz kérdéshez válaszolsz. Olvasd el ezt is. Mert amit a kérdező összehord az nettó hülyeség.

A helyesírás csak bónusz, olyan szar hogy szándékosságot feltételez.

2023. szept. 5. 18:41
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

#19 voltam

Fix kamu sztori, meg mindenkinek mondom. És nem változott semmi szokásjog. Ügyfélkapu és posta játszik más nem. E-mail semmiképpsem. Kamu.

2023. szept. 5. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!