Rendőrségi feljelentést kaptam ami jogtalanul történt. Mit lehet tenni ebben a helyzetben ?
Lakott területén belül, az úttesten gyalogoltam annak ellenére, hogy az adott útszakaszon (mindkét oldalon) jól kiépített, gyalogos közlekedésre alkalmas járda van kiépítve.
A cselekményt észlelve a rendőr járőr azonnali intézkedés alá vont, mely
során közölte, hogy az általam elkövetett szabálysértés miatt feljelentéssel él velem szemben, melyet ő szerinte én meg megértettem, sőt tudomásul is vettem, azaz szabálysértés elkövetését elismertem a helyszínen.
Na most az történt valójában, hogy a már fentebb lévő útszakaszon (járdán!) szokásom általában közlekedni, mivel faluban élek és azon az útvonalon hamarabb fel érek a központba.
A helyzet valójában úgy történt, hogy én felmentem mint már említettem a központba biciklivel az említett utón/útvonalon.
Haza értem és ahogy tudomásomra jutott hogy, a cigarettám és a benne lévő gyűjtőm (a gyújtónak nálam eszmei értéke van) nincs meg igy vissza mentem ugyan azon az útvonalon gyalogosan közlekedve a járdán.
A járdáról megpillantottam az épp elhagyott dohánykészletem igy ki mentem érte az útra és felvettem azt. Azon nyomban a rendőrség ott ált és nem adtak számomra tudomást arról hogy, fel vagyok e jelentve vagy hogy egyáltalán el fogadom e.
Tehát még el sem lett volna esélyem fogadni a feljelentést. Csak annyit mondtak hogy, közlekedjen tovább a járdán és elmentek ők is a dolgukra tovább.
Erről a történetről szeptember 4.én kaptam értesitést e-mailban , ott kiderült hogy ezért engem 26ezer forintra büntettek meg.
Mivel nem volt jogos a rendőrség részéről és közölve sem lett, hogy feljelentést tettek e volna ellenem abban az adott percben mikor a dolog megtörtént, igy abszolút nem érzem ezt jogosnak.
És nem vagyok hajlandó ki fizetni a semmiért 26ezer forintot!
Szóval ilyenkor mi a teendő ?
Mit és hogyan kell lépni ?
Helyszíni bírságot ha nem fogadsz el akkor lesz szabálysértésért feljelentés, szabálysértési bírságról határozat. A határozatban benne van, hogy 8 napon belül kérhetsz írásban meghallgatást.
Jogkövető ember bármi okból is szeg meg közlekedési szabályt (pl. méltányolható családi, munkahelyi ok) az intézkedő rendőrt tisztelettudóan arra próbálja kérni, hogy csak figyelmeztesse, vagy kisebb helyszíni bírságot szabjon ki. A bagózás már eleve nem túl méltányolható…
9-es. Rendőr vagy ? Ismerjük egymást ? :D
Kisfiam? o.O
Na majd neveled te nem sokára az enyém lassan. Már ha itt tartunk, nem de ? :D
#10 akkor ha mindenképpen szakszerűség kell, akkor legközelebb ha ilyen van, akkor elterelő bólyakkal alakits ki egy biztonsági zónát az úttest azon területén ahol a cigarettát es az öngyújtót megtaláltad és amennyiben éjszaka törtenik a tevékenység amit végezni akarsz, borostyansarga jelzőlámpát is helyezz el. Ezeknek az elhelyezéséről az önkormányzatnál kérhetsz engedélyt. A cselekmény teljes ideje alatt viselj láthatósági mellényt.
Remélem elég szakszerű választ adtam!
11-es köszönöm erre voltam kíváncsi, ezt szerettem volna megtudni!
Teljesen mindegy hogy bagózok e vagy sem.Nem ezen van a hangsúly.!Értsd:
Köztudott hogy a mai világban ingyen nincs semmi amit megkapnál. Mindegy hogy egy kiló kenyér vagy 5liter tej vagy épp egy doboz "bagó"-ról van szó. Amire megkerested az árát az a tied. Ami a tied és (ősszegtől szint függetlenül is) azt nem hagyod elveszni.
Lásd értsd a különbséget! Ha kiesik az autópályán menet közben 130nál a cigid ne állsz meg érte és nem tartod fel a forgalmat mert SÚLYOS baleset veszélyt okozhatsz(okozol) a cselekedeteddel .
De egy faluban laksz és mielőtt a JÁRDÁRÓL ki nem lépve előtte saját magad érdekében körbe nézve az úttestre kilépsz. Ott is csak a szélére ameddig fel nem veszed az épp el hagyott holmid . Na az más kategória.
13-as úgy látom te maga a szakszerűség vagy.
Legközelebb ha csak kommentálsz is nekem hálás leszek érte a "13-as " 2. kommented az meg mindent visz. Legközelebb majd adóbevallást is csatolok ha kell hogy ki mehessek felvenni a járdáról kiindulva/megközelítve az út széléről a tulajdonom. Azért kösz sokat segítettél!(bunkó barom)
Szívesen. Én pl. kertvárosban rendszeresen kocogok kisebb forgalmú utcákban az úton, mint ahogy sokan mások is.
Rendőrautó kb. havonta biztos elmegy mellettem, még egyszer sem vontak intézkedés alá. De ha ez lenne, akkor azt tenném, amit írtam.
Szerintem a rendőrök is úgy vannak vele, hogy nem azt kell piszkálni, aki tesz valamit az egészséges életmódjáért. Dohányzást biztos nem venném elő témaként, ha jóindulatot várnék...
Mindig nagyon nagyon szeretem, amikor az emberek saját magukat hazudtolja meg
Először azt mondod
“Csak annyit mondtak hogy, közlekedjen tovább a járdán és elmentek ők is a dolgukra tovább.”
Aztán ez már módosul
“ Igy annyit kérdeztek mikor születtem” tehát máris változott a történet.
Először csak szóltak menj tovább a járdán, utána már a születési éved is kérdezték.
Nyilván te is, én is, és nagyjából mindenki tudja, hogy volt ott még párbeszéd de ezen felesleges vitázni, úgyse jutunk benne igazra
“ És nem vagyok hajlandó ki fizetni a semmiért 26ezer forintot!”
Nem is kell. Ne fizesd ki.
Idővel szépen átválltják. Erről is értesítenek. Vagy bemész lecsücsülni, vagy kiadják a körözésed és mennek érted. Aztán szépen leülöd valamelyik BV-ben.
#19 való igaz, pár évvel ezelőtt én is levélben kaptam figyelmeztetést pedig volt már kormányablak regisztracióm. De ki tudja, lehet hogy valtoztatnak ők is, nem?
Egyébként nyilvanvalóan kamu a történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!