Mi járatban van késő este egyedül egy rendőr a város szélén?
Hétfőtől szombatig minden nap autóval megyünk a belvárosból haza a kertvárosba, ami a várostáblától 5 km-re van. A vásostáblától 1 km-re van öt nagy üzem. Az üzem és a várostábla közötti rész szántóföld.
Az út mellett gyalog-kerékpár út található. Egy fura dolgot figyeltem meg. Minden negyedik este amikor ott megyünk el 22.50-23.00 óra között
a szántóföld mellett a gyalog-kerékpár úton egyedül sétál befelé az ipari park felöl a belváros iranyába egy rendőr. Egy nagydarab szakállas rendőr, nem kék ingben, ahogy a normális rendőrök, hanem ezen egy sötétkék póló van a hátoldalára írva, hogy "rendőrség", elöl a jelvény és egy sötétkék "csákó" alakú sapka van rajta.
Tutira nem dolgozni megy, mert táska nincs nála, semmi nincs nála, csak lazán gyalogol befelé a város felé. Meg aki melóba megy rendőr, az este 6 ra megy, nem pedig este 11 körül.
Azt is megfigyeltem, hogy ha hétfői nap este megy, legközelebb péntek este, legközelebb keddi este, így négy naponta megy el gyalog mindig ugyanott. A többi nap nem szokott semmi rendőr ott elmenni, csak minden negyedik nap este ő egyedül.
Mi járatban van arra egyedül egy rendőr lakatlan területen és miért, megy ott a fent leírtak szerint el néha?
Magyarországon és Szlovákiában is voltam úgy hogy tilosban álltam az autóval, mert vártam valakit. Jött a rendőr és megállt mellém, azt kérdezte, tudom-e hogy ez itt nem parkoló és hordjam el magam??
Azt feleltem, ha elvégzem a dolgomat, akkor majd elmegyek.
Elhajtott morcosan.
Ha ketten lettek volna, lett volna bünti is.
Egyedül is megbüntethetett volna, csak valamiért nem akart. Ha lett volna társa nem azért büntettek volna meg mert "ketten már lehetne", hanem mert a másik valószínűleg tökösebb lett volna.
Egy ilyen beszólásod után, én mosolyogva írtam volna meg neked a csekket, egyedül is. Mivel a rendőr önálló intézkedésre jogosult. Nincs ilyen kitétel, hogy ez akkor érvényes, ha ketten, négyen, tizenkilencen vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!