Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mi járatban van késő este...

Mi járatban van késő este egyedül egy rendőr a város szélén?

Figyelt kérdés

Hétfőtől szombatig minden nap autóval megyünk a belvárosból haza a kertvárosba, ami a várostáblától 5 km-re van. A vásostáblától 1 km-re van öt nagy üzem. Az üzem és a várostábla közötti rész szántóföld.

Az út mellett gyalog-kerékpár út található. Egy fura dolgot figyeltem meg. Minden negyedik este amikor ott megyünk el 22.50-23.00 óra között

a szántóföld mellett a gyalog-kerékpár úton egyedül sétál befelé az ipari park felöl a belváros iranyába egy rendőr. Egy nagydarab szakállas rendőr, nem kék ingben, ahogy a normális rendőrök, hanem ezen egy sötétkék póló van a hátoldalára írva, hogy "rendőrség", elöl a jelvény és egy sötétkék "csákó" alakú sapka van rajta.

Tutira nem dolgozni megy, mert táska nincs nála, semmi nincs nála, csak lazán gyalogol befelé a város felé. Meg aki melóba megy rendőr, az este 6 ra megy, nem pedig este 11 körül.

Azt is megfigyeltem, hogy ha hétfői nap este megy, legközelebb péntek este, legközelebb keddi este, így négy naponta megy el gyalog mindig ugyanott. A többi nap nem szokott semmi rendőr ott elmenni, csak minden negyedik nap este ő egyedül.

Mi járatban van arra egyedül egy rendőr lakatlan területen és miért, megy ott a fent leírtak szerint el néha?

2023. júl. 26. 16:12
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
50%
Nincs jogában egyedül intézkedni, sem igazoltatni, ha meg is állnál neki.
2023. aug. 2. 22:52
 22/42 anonim ***** válasza:
94%
Honnan veszed ezt?
2023. aug. 3. 17:09
 23/42 anonim ***** válasza:
50%
Benne van a törvényben. Egy fecske nem csinál nyarat.
2023. aug. 3. 18:46
 24/42 anonim ***** válasza:
91%
Na muti azt a törvényt :)
2023. aug. 3. 20:10
 25/42 anonim ***** válasza:
31%

24

Keresd meg. Egyébként sokan tudják..

2023. aug. 3. 20:26
 26/42 anonim ***** válasza:
91%

25#

Én tudom a jogszabály(oka)t, kíváncsi vagyok, te honnan vagy ennyire biztos a dolgodban.

Ha nem tudsz valamit nem gáz, kérdezz, de ne hantázz :D "keresd meg" - nem kell megkeresni, ha tudom. ;)

2023. aug. 3. 21:52
 27/42 anonim ***** válasza:
51%
Egy rendőr egyedül megállíthat, de nem tud intézkedni, sem bírságolni mert nincs társa, nincs tanú.
2023. aug. 4. 00:20
 28/42 anonim ***** válasza:
94%

A rendőr hivatalos személy, ha végzett rendőr (nem tanuló), akkor önállóan intézkedhet.

Plusz neki jelentési kötelezettsége van mindenről, nem ez a jó válasz a kérdése, hogy mert nincs tanú.

Egyszerű példa: ha az egyik járőr megy felvenni a társát másik objektumból, és út közben olyan cselekményt észlel, amit egyedül is le tud hozzá intézkedni, akkor nem fog megállni?

Igen, általában azért vannak ketten, mert az egyik intézkedik, a másik biztosít. De ettől függetlenül nekiállhat egyedül. Pl. KMB-sek, szolgálatirányítók sokszor egyedül vannak. Tehát ők mind elmennek a szabálysértések mellett szerinted? :)

Linkeld már be a jogszabályt, ahol ilyen van leírva, hogy nem intézkedhet egyedül a rendőr :D

2023. aug. 4. 06:12
 29/42 anonim ***** válasza:
94%

A rendőr minden további nélkül intézkedhet egyedül is.

Nem ezért vannak ketten.

Ennek intézkedéstaktikai okai vannak: Amíg az egyik eljár, addig a másik biztosít.

2023. aug. 4. 07:34
 30/42 anonim ***** válasza:
91%
29, köszönöm a megerősítést
2023. aug. 4. 08:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!