Ha valaki gyanúsítottként van idézve, akkor már nem is muszáj semmit sem mondania?
Jött egy idézés ahol legelőször idéznek egy ügybe. Úgy van írva, hogy "idézés bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy részére"
Az idézésre el kell menni, viszont ha már random legelsődjére gyanúsítottként idéznek, ha bemegyek, nem is muszáj beszélnem?
Ha gyanúsítottként idéznek, már nem is fog a nyomozó olyat kérdezni tőlem, hogy "Meséld már el mit csináltál..." stb...stb..., hanem mondja a gyanúsítást?
"Gyan. Idézésre is oda van írva hogy ha nem menti ki magát, akkor mik a következményei. Én kimentettem magam"
Éppen ezért játszhatod ezt el, max. egyszer.
A következőnél már ezt nem eszik meg, legfeljebb csak akkor, ha haldokolsz.
Erről beszélek. Ki lehet menteni magam gyan idézésnél is, pl. Orvosi igazolással. Azzal mentettem ki.
Majd küldenek másik idézést, de én nem mondtam olyat, hogy arra nem megyek el. Tisztába vagyok vele, hagy ha pl. 9 órára idézve van egy gyanúsított és nem megy el, és nem mentette ki magát, akkor egy fél óra múlva csenget a rendőrség. Nem akarom énse ezt.
Imádom ahogy így fosol levike. Csak mondom hogy magam beszéltem az előadóval, és küldtem el ezt a kérdésed is, csak hogy tiszta víz legyen a pohárban és ne tudjál itt lavírozni.
Üdvözlettel a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságról!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!