Anno ha csak az ügyész kérte volna, hogy maradjak letartóztatásban, ott maradtam volna?
2021. április végén csináltam egy hülyeséget (előtte sokat), Debrecenbe bementem a mecsetbe és elvittem több százezer forintot.
Hát nem ma volt...
április 30-napon tett feljelentést a sértett, már akkor megkezdték a felkutatásomat, meg sem várták hogy haza érjek, a városban este elfogták, előállítottak, őrizetbe vettek és május-3 án a bíróság letartóztatott (nyomozási bíró). Majd 2021 november végén lett vádirat, amiben az ügyészség 1 év 6 hónap letöltendő börtönt indítványozozt ha beismerés előkészítő ülésen a cselekményt és lemondok a tárgyalásról.
Megjegyzem, hogy a többszörös halmazati és, hogy visszaeső vagyok, emiatt a felével emelkedik, na nem részletezem és max. 4 év 6 hónap szabadságvesztéssel büntetik.
Emiatt feltehető volt, hogy megszöknék, elrejtőznék.
A vádiratban egy nagyon kedvező ítéletet indítványozott az ügyész 1 év 6 hót.
2022. január 13-án előkészítő ülés volt 11 órakor.
Az előkészítő ülésen beismertem a vádirattal egyezően a bűncselekményt és lemondtam a tárgyaláshoz való jogomról, melyet a bíróság végzéssel elfogadott, és ítéletet hozott. Az ügyészi indítvánnyal megegyezően 1 év 6 hónap börtönre ítélt és 2 év közügyektől eltiltásra.
Én és az ügyvédem fellebbeztünk enyhítésért, ezért az ügy másodfokon folytatódott.
Ezután a kényszerintézkedésről kellett dönteni. Először az ügyész nyilatkozott és meglepően kivételesen jót akart nekem, hiszen indítványozta a bíróságnak, hogy súlyosítási tilalom van, másodfokon 1 év 6 hónapnál többet nem kaphatok, és már 8 és fél hónapot kitöltöttem előzetes fogvatartásban. Erre tekintettel már nem állnak fent letartóztazási feltételek és indítványozta, hogy szabadlábra kerüljek, a továbbiakban szabadlábon védekezzek. Természetesen az ügyvéd és én is ezt indítványoztuk. A bíró kiengedett és délután 3 kor már elhagytam a börtönt.
Az érdekelne engem, hogy ha egyedül az ügyész indítványozta volna a letartóztatás fenntartását, akkor nem engedett volna ki a bíró, lehettem volna ott másodfokig?
#10-nek (kérdezőnek):
Ezen az oldalon rengeteg rendőr, nyomozó, ügyész, és néhány bíró is jelen van.
Addig, amíg el nem "kapom" némelyiküket egy vitában. Eddig még mindegyikről kiderült, hogy kamugép. Talán egy lehetett, amelyik lehet hogy tényleg rendőr volt, csak nyomingernek hazudta magát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!