Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Postán elküldhetem a rendőrség...

Postán elküldhetem a rendőrségnek a rendőr igazolványt?

Figyelt kérdés
Találtam egy fekete színű igazolványtokot mint a személyi igazolvány tok, csak fekete és van elöl egy rendőrség logó. Van benne egy eredeti rendőrigazolvány, xy névre 24 éves, mert 1999-ben született, és rá van írva, hogy a rendőrség hivatásos állományú tagja. A neve és, hogy r.örm. Benne van személyi, lakcímkártya, jogosítvány meg még külön szolgálati gépkocsira jogosítvány ami egy kis kék színű papirkártya. Eléggé ramaty állapotban van a személyi is, meg a jogsi is, össze van karcolva. Egy bokorban volt az egész bedobva, úgy találtam meg, mikor a fiúkkal mentem. Szerintem valami szabadidő hely öltözőjéből lopták el. Biztos pénz is volt benne, csak azt megtartotta a tolvaj. Mit csináljak? Személyesen haladéktalanul vigyem be a rendőrségre, vagy postán küldjem el a rendőrségre zárt borítékban, de kamu feladót írjak rá, mert ha a sajátom írom rá is baj lehet. Nehogy azt higyjék, hogy én loptam el. De csak vissza kéne, hogy kerüljön a nőhöz, mert addig nem tud dolgozni a rendőrnő. Hogy juttassam vissza?

2023. jún. 5. 17:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Már zsebre tettél valamit, Levike:D
2023. jún. 5. 21:52
 12/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Arra jutottam, hogy egy utcai pirospostaládába dobtam be, és holnap lesz legközelebb ürítés. Holnapután megkapja. Így visszajut hozzá. Azért nem akartam személyesen bevinni, mert mivan, ha pénz is volt benne és rajtam keresik. Még bajba sodornám magam, azt hinnék én vittem el. Így meg magam sem keverem bajba, meg ki is viszi neki a postás ès meglesz az iratai, mert anélkül addig nem tud menni szolgálatba.
2023. jún. 6. 00:15
 13/21 anonim ***** válasza:
Gondosan letörölted az ujjlenyomatokat? Nem? Ej-ej! El fognak náspángolni a rendőrbácsik!
2023. jún. 6. 00:18
 14/21 anonim ***** válasza:

Ha valaki bevisz a rendőrségre egy talált pénztárcát, nem csinálnak problémát belőle, átveszik és kész.

Ha Gyula visz be egy talált, üres pénztárcát, na ott már a Gyulát is átveszik. Ez a különbség.

2023. jún. 6. 06:35
 15/21 A kérdező kommentje:

6.Nem én voltam. Én csak megtaláltam, csak nem el hagyta, hanem ellopták, mert egy bokorba volt az egész bedobva. Szörnyű ahogy az iratok össze vissza voltak karcolva benne.

Ja és nem pénztárca volt, hanem rendőrigazolvány. Tuti volt benne pénz is,csak ugye azt ellopták.

Barátom épp azt mondta, hogy milyen világ van? Kirabolják még a rendőrt is... Mondtam neki, hogy ez nem rablás, ez lopás, olvassa el a btk. 365 és 370 szakaszait, h mi a tényállások.

2023. jún. 6. 15:11
 16/21 anonim ***** válasza:
Hát igen, te már jártas vagy benne, még jó, hogy jobban tudod. Kész szerencse.
2023. jún. 6. 15:57
 17/21 A kérdező kommentje:

16. Nem.

Hanem a mai világban vannak olyan emberek, akik nem dolgoznak, hanem lopkodnak pénzt. Van olyan, aki minden nap ezt csinálja, csak ezt csinálja, és sportklubbokból, sportklubbokra edzőhelyekre jár. Ahol netán nyitva van az öltöző, és cuccok vannak bent, na onnan lopkod. Gondolom az ilyen már 10-15 éve csinálja napi szinten és kb. 5 évente akad olyan áldozat, aki pont rendőr. Mint már írtam, az ilyen sportlubbokba, edzőhelyeken szinte majdnem mindenhol van legalább egy rendőr is a sportolók között. Ismétlem, hogy a rendőrök közt szép számban van, aki szabadidejében jár kondiba, vagy boxolni, karatézni, stb. Így nem kizárt, hogy aki meg az ilyen helyekről a lopást űzi és csak azt csinálja, előfordulhat, hogy minden 100-adik áldozat pont rendőr, akitől lopott.

Ahol én lakok varosban, ott nem is egy rendőr jár szabadidejében kondiba, vagy valami sportot űz.

2023. jún. 6. 16:17
 18/21 anonim ***** válasza:
Igen, tökéletesen leírtad magad. Bár ezt mi is le tudtuk volna körlmölni ide, mindenki ismer már téged.
2023. jún. 6. 16:55
 19/21 anonim ***** válasza:

Hát hogyne, köztudottan ebből él a lakosság negyede! (nem)

Sőt lassan már OKJ tanfolyást is indítanak öltözőfosztogató szakon.

2023. jún. 6. 21:02
 20/21 A kérdező kommentje:
De miért kell őrízetlenul hagyni a cuccainkat? Sok helyen van zárható szekrény, van ahol az öltözőket zárják, de mindig akad olyan hely, ahol nem zárják, és ahol nem zárják az ajtót vagy beviszik a cuccot a terembe vagy otthagyják. Ahol nem zárják, otthagyják, egy erre szakosodott ember pont ilyeneket figyel meg és amikor elkezdődik az edzés akcióba lép. Volt olyan károsult, aki már azt válaszolta , hogy tíz éve ott edzenek együtt a csapat, de náluk szokás, hogy egymáshoz nem nyúlnak, ha valaki leteszi valamit, az száz év múlva is ott van. Eddig idegen még sosem jött be eddig és nem gondoltak, hogy lopás fog történni.
2023. jún. 6. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!