Miért terjedt el az a tévhit, hogy a rendőrségnek (majdnem) mindig védenie kell a hatalmat?
Akár 2006-ról van szó, akár a mostani diáktüntetésekről, miért ne mondhatnák azt, hogy "én a tüntetőkkel étek egyet, ezért beállok a tömegbe én is"?
Ettől még nem lenne anarchia.
Mert a rendörség ÀLLAMI szervezet, az ÁLLAM hatása alá tartozik, azaz az ÁLLAMI PARANCSOKNAK kell engedelmeskedniük.
A rendörség, katonaság soraiba tartozik, nem tehet olyasmit, ami a hivatalos állami norma lenne hat.
ma 20:34 és ma 20:35
De én pont ezt vitatom. Ennek egyáltalán nem kellene így lennie.
A rendőr amúgy sem vét azzal az állam ellen, hogy ellene tüntet, sőt, az építő kritika csak segíti az államot.
1994. évi XXXIV. törvény
a Rendőrségről
4. §
(1) A rendőrség állami, fegyveres rendvédelmi szerv.
(3) A Kormány a rendőrséget a rendészetért felelős miniszter útján irányítja.
ma 21:10
A közrendet a tüntetés jobban segíti, emellett próbálok érvelni.
"A közrendet a tüntetés jobban segíti, emellett próbálok érvelni."
Sejtem, hogy mit szeretnél mondani kérdező, de az a helyzet, hogy rosszul közelíted meg.
van a rendőr, mint magánember, aki a szolin kívül sem csinálhat teljes egészében azt, amit akar, de pl. - gyülekezési jogát gyakorolva - tüntetésen magánemberként részt vehet, ha az a tüntetés NEM JOGELLENES.
És van a rendőr, mint hivatalos személy, Állami fegyveres szervezet tagja, aki védi a közrendet, mert erre esküdött fel.
A rendőrnek is lehet (eltérő) véleménye (többnyire szokott is lenni), de amikor szolgálatban van, akkor azt csinálja, amire parancsot kap, még akkor is, ha egyébként más (politikai) véleményen van.
Senki nem mondta, hogy ez könnyű szakma...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!