Igaz az hogy a szocializmusban nagyon könnyen megvesztegethetőek voltak a rendőrök? Vagy ez csak tévhit?
Hát részben igaz, főleg ha ismerősöd volt a rendőr.
De ha a rendőr épp hitt a rendszerben, könnyen kaphattál tőle egy-két nyaklevest a veszegetési kísérlet miatt.
Volt ilyen is és olyan is.
Jobb volt az életszínvonal és mindenkinek lehetett lakása. Még a katinák és a rendőrök is kaptak. Munkásőröknek is osztogattak. Amikor vége lett ennek az időszaknak akkor már rossz híre kezdett lenni a rendszer váltáskor a rendőröknek. Senki nem figyelt rájuk oda csak akkor kellettek amikor baj volt meg robbantások. Amúgy elhanyagolták őket és kisebb értéke lett a fizetésüknek.
Igaz én még gyerek voltam (13) de azt hiszem igen. Az emberek teljesen normálisnak gondolták a korrupciót, lopást (ugye az 'államé'), most is sok emberben megvan ez azért nem becsülik a közvagyont, pedig ugye semmi nem az államé vagy önkormányzaté, hanem mind adófizetők pénzéből van így vagy úgy. Szerintem ez javult azóta, de nagyon sok idő kell elteljen, minimum több évtized, hogy érdemi változás legyen ilyen dolgokban.
Szóval az én tudásom ebben általános de ezek nem különválasztható jelenségek. Ugyanígy feketén kereskedtek sok betiltott dologgal az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!