Jogosan szólt rám a 20 éves suhanc rendőr? Ma nehéz munkanapom volt és gondoltam betolok egy jéghideg sört a Keleti pályaudvaron a büfé előtt ahol szék és asztal is van.
Iszom a sört nyugisan a büfé előtt a széken ülve, erre beszól a taknyos kis járőr, hogy ez közterület és rosszul járok ha nem fejezem be a sörözést.
Erre a büfés nő beszólt neki, hogy ez vendéglátóhelynek minősül, elkérte jelvényszámát, hogy jelezze a rendőr feletteseinek.
Én éreztem magam kellemetlenül...
Ha valóban a büfébe ittál, aki nincs köze hozzá.
De a jelvényszám elkérése túlzás... csak meg akarta mutatni, hogy Ő a REND ŐRE.
Miért lenne kamu?
Simán belefér, hogy van olyan egyenruhás, aki elszáll magától, ha jelvényt és fegyvert kap....
Ezt teszi a hatalom, olyannal, akivel eddig csak kib.....ott az élet!
Most visszaad mindent!
Csak az a baj, hogy ezt olyannal teszi, aki nem csinál semmi rosszat.
Elviekben a járőr durva szabálysértést követett el, akárhonnan nézzük.
Mivel szabálysértést észlelt, intézkedésbe kellett volna kezdenie. Intézkedés elmulasztása.
Ha a "figyelmeztetés"-t intézkedésnek vesszük, akkor a körülményekre tekintettel az jogszerűtlen intézkedés, mivel ebben a szituációban a rendőrnek nincs mérlegelési jogköre.
És végül hab a tortára: Megkezdett intézkedés félbehagyása.
Ez sem lesz sokáig rendőr.
#3-nak:
Ez szerintem sem kamu. Ez semmi. Sokkal messzebb is elmennek, mert azt hiszik hogy az egyenruhától ők lettek az isten.
8 -as!
Igazoltatás, az igen.... de nem a bunkó, f@sz hozzáállás az állampolgárokhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!