Fűtésrendszer utolsó radiátora jéghideg. Légtelítettem pedig. Mi lehet az oka és hogyan orvosolhatnám?
Nincs elzárva :)
Az tény, hogy ha magasabbra veszem a fűtést - most 21 fok van -, akkor ez is átmelegszik (a teljesség igénye nélkül...), de jelenleg jéghideg.
Minden fűtési körben a kazántól legtávolibb radiátor fűt a leggyengébben,vagy netán nem is .Legfontosabb a tökéletes légtelenítés .
Tanácsolnám ilyenkor a kazánhoz közeli radiátorok előremenő szelepeinek zárása,vagy teljes elzárása.A viz mindig a könnyebb utat választja .
Ilyenkor a hátsó radiátorok felé felgyorsúl a víz áramlás,és a levegőt is nyomja maga előtt .Ha ilyenkor kézzel érezzük a radiátor végén a melegedét,ez a radiátor már fűteni fog.Majd nyissunk az elzárt
szelepeken,de ne teljesen. Nem a kazán hőfokával van a gond .
Ha melegek a radiátorok,a keringtető is mehet alapon,semmi szűkség a nagyobb fordulatra.
Hasonló okok miatt hívott át az utcában valaki.
Ebben az enyhe időben 4 perc alatt fűtötte fel a kazán a nappalit 21,8-ról 22,0 C fokra. A nappaliban volt a termosztát, ami közel van a kazánhoz. Ennyi idő alatt a két legtávolabbi radiátor hideg maradt. A kazán hőfokot 65 fokról levettem 50 fokra, és a kazánhoz közelebbi radiátorokon zártam annyit, hogy a legutolsó radiátorok is átmelegedjenek. Jelenleg 11 perc egy ilyen felfűtési ciklus a korábbi 4 helyett... de most már a legtávolabbi helyiségek is melegek. Nem csak a nappali.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!