16 évesen mire számíthatok, ha a rendőr este lefülel, hogy biciklivel megyek lámpa nélkül?
Én nem azon törném a fejem, hogy jön-e rendőr, megbüntet-e, hanem azon majréznék, hogy el ne üssenek. A saját érdeked, hogy legyen valami pilács a bringádon. Fényes nappal nem gond, nekem is elemes, levehető, feltehető lámpáim vannak, amit csak akkor teszek fel, ha nincs teljesen világos. A régi, hagyományosat lelopkodják.
Az, hogy milyen a fénye, folyamatos, vagy villogó, tök mindegy, mert a bringázás nincs KRESZ vizsgához kötve, tehát nem tudhatom, ha nincs mellette valamire jogsim. A lényeg, hogy valami világítás legyen, és még nagyon előnyös, ha valamilyen fényvisszaverő is van.
a rendőr lehet megbüntet mondjuk egy 10-esre és így jársz jobban, mert ha egy autós büntet, ő lehet egy tolókocsival fog büntetni.
Szerintem ne a lámpán spórolj, vagy ha neked nincs rá pénzed, anyádékkal vetessél. Ha meg ciki a lámpa, akkor gondolj az autós büntetésére.
én bicajozok rendszeresen, meg vezetek is és tényleg baromi szar, ha nincsen kivilágítva egy biciglis...
Szóval lámpát!
szerintem
szerintem.
Nem árt ha legalább hátul van valami világításod, pláne ha nem városon belül biciklizel. Aki sötét ruhában lámpa nélkül biciklizik az országúton az az életével játszik és tényleg pofont érdemel. Városon belül kevésbé veszélyes elvégre van közvilágítás, meg mehetsz a járdán is, este már nincs nagy forgalom.
Ha elöl nincs is azért biztonságosabb ha hátul van, h legalább észrevegyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!