Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Öv és index miatt tényleg...

Öv és index miatt tényleg elvehetik a jogsit?

Figyelt kérdés

Kisebb városban élek. Az utóbbi pár évben nagyon ráálltak az ilyen kis közlekedési szabálysértésekre a rendőrök. Egyik ismerősömnek összejött a pontja és elvették a jogsiját.

-Nem indexelt ki a körforgalomból 3x

-Nem kötötte be magát 2x

-Nem állt meg a stoptábla előtt, csak gurult, ezért is megbüntették 1x

Ilyen tényleg létezik? Vagy ehhez komolyabb szabálysértések kellenek?

2023. ápr. 18. 22:29
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

"Bár nem tudom, hogy az angoloknál hogy van ez (illetve felteszem, hogy náluk balkézszabály van)"

Nincs. Én is azt hittem, mikor kijöttem. De itt ismeretlen fogalom az, hogy egyenrangú útkereszteződés, nincs ilyen szerintem az egész országban (a mi városunkban és környékén egyetlen darabot sem találtam, pedig másfél évig ételfutárként is dolgoztam). Minden kereszteződés le van védve táblával/felfestéssel, egyértelművé téve, hogy kinek van elsőbbsége.

"A magyar vezetési kultúra (nyilván tisztelet a kivételnek) arra alapszik, hogy „önhatalmúlag rugalmasan kezeljük a szabályokat”, és ezért dudálnak le az útról, hogyha betartod a sebességkorlátot, vagy ha záróvonalnál nem előzöd ki az előtted 2 méter/napos sebességgel haladó traktort."

Lehet, hogy emiatt van, nem tudom, de az angolok sokkal szabálykövetőbbek a magyar vezetőknél. És sokkal előzékenyebbek, toleránsabbak, nyugodtabbak is. Lassan 10 éve vagyok kint, de ez idő alatt még egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy bárki is ledudált volna, mert lassan megyek, vagy mert nem előzök biciklist záróvonalon, vagy bármi másért. Magyarországon évente legalább néhány alkalommal ledudáltak, levillogtak, előztek, inkább leszorítottak ha jött szembe valaki, mintsem megvárták volna hogy tiszta legyen az előzés. Itt még eddig egyszer sem, még mutatóba sem.

Mondjuk azért az indexet itt is akadnak, akik lusták használni...

2023. ápr. 19. 03:47
 22/30 anonim ***** válasza:
De a BMW-st úgysem kapják el aki, azt se tuja, hol az index kara kocsin...
2023. ápr. 19. 05:19
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az index használatának ösztönösnek kellene lennie, beidegződésből.. nem úgy, hogy van e valaki körülötttem, vagy nincs

Aki így vezet, az akkor se fog (néha) indexelni, ha csúcsforgaloma mozog például.

2023. ápr. 19. 06:53
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Magam példájából kiindulva: kiskertek között megyek sokszor haza éjszaka. Kiskertek, értsd: 90%-ban ide csak nappal járnak ki az emberek kertet gondozni, füvet nyírni, szalonnát sütni stb.

Mégis, akár éjjel 3kor is irányjelzek a kis, zsákutcába is.

Egyrészt mert nekem már teljesen reflex a mozdulat, hogy lebillentem a kapcsolót,

másrészt sosem tudhatod, hogy nem-e indul valaki pont abból a kis utcából haza kertipartiból éjjel 3kor is akár. (Volt már rá példa).

2023. ápr. 19. 09:00
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nincs autó az úton csak én egyedül én sem szoktam indexelni."

A kresz betartása nem opcionális.

Jigsit se kéne adni az ilyeneknek

2023. ápr. 19. 09:20
 26/30 árokpart ***** válasza:
34%
25-ös Ja persze senkinek semmit nem kellene adni már lassan. Csoda, hogy nagy a kivándorlás az ilyen mentalitás mellett?
2023. ápr. 19. 14:56
 27/30 anonim ***** válasza:

26

Persze, mert tőlünk nyugatabbra az a jellemző, hogy szrnak a kreszre, állandóan felülbírálják, a rendőrök meg nem foglalkoznak vele. Nyugi. Ott is szép kis büntit kapnál ilyenekért, csak civilizáltabb országokban jobban szokás betartani a kreszt és egyéb szabályokat és sokkal normálisabb a közlekedési kultúra. Úgy közlekednek az emberek, amilyenk úgy általában. A magyarok között meg rengeteg az önző, ki ha én nem, ki ha én nem tudom jobban, szrjuk le a másikat, törtessünk, vágjunk be elé...

2023. ápr. 19. 15:09
 28/30 anonim ***** válasza:

26

Nézd meg ezt. Hol van Magyarország, kik vannak előttünk és mögöttünk. Igen sokat elmond a magyar mentalitásról, amit nem fognak neked megtapsolnai tőlünk nyugatabbra. Te leszel a paraszt keleti.

[link]

2023. ápr. 19. 15:50
 29/30 anonim válasza:
100%

Simán összejöhet persze, csak amit leírál fent az 15 pont és 18-nál ugye fél évre szünteltetik a vezetési jogosultságot, utána is csak akkor kapja vissza, ha az utánképzést elvégzi sikeresen. Egyébként annyit pontosítanék, hogy már jó ideje 3 év alatt évül el.

Szóval hamar össze lehet kaparni őket. Plusz egy segítség: Itt a jogszabály amiven benne van az összes szabálysértés és szabályszegés amiért jár pont.

[link]

2023. ápr. 19. 18:22
 30/30 A kérdező kommentje:
29, Ez a lista jó, köszi. Átnézem, hogy ne tudjanak belekötni semmibe.
2023. ápr. 19. 19:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!