Öv és index miatt tényleg elvehetik a jogsit?
Kisebb városban élek. Az utóbbi pár évben nagyon ráálltak az ilyen kis közlekedési szabálysértésekre a rendőrök. Egyik ismerősömnek összejött a pontja és elvették a jogsiját.
-Nem indexelt ki a körforgalomból 3x
-Nem kötötte be magát 2x
-Nem állt meg a stoptábla előtt, csak gurult, ezért is megbüntették 1x
Ilyen tényleg létezik? Vagy ehhez komolyabb szabálysértések kellenek?
Sok kicsi sokra megy. Egy öv 3 pont, autópályán 5. Egy index szintjén 3 pont.
Stoptábla baleset nélkül nem jár ponttal, ha mégis okozol, 5 pont.
13 pontnál már jön a levél, 18-nál ugrik a jogsi.
De a pontok 2 évente elévülnek, úgyhogy egy átlagos vezetőnek nagyon nehéz összehoznia, hogy bevonják.
Igen.
A biztonsági övet leszrom, csak magát veszélyezteti, de többivel másokat is.
Láttál már olyat, amikor valaki nem kötötte be magát és balesetnél agyon nyomta a mellette ülőt, vagy ráesett és az bekötöttnek betörte a fejét? Én igen.
Mást is veszélyeztethet az, aki nincs bekötve, nem csak saját magát.
+ Ha te neadjaég koccansz valakivel, és anyagi kár helyett azért lesz mondjuk orrcsonttörése a másik félnek, mert az bszta bekötni magát, akkor te fogsz személyi sérüléses balesetet okozni, te leszel talán még eltiktva is a vezetéstől pár hétig-hónapig. Miközben ha ő használta volna az övet, talán egy kék-sárga betétlappal el lehetne intézni, kórház helyett. És nem kapsz te más hülyesége miatt súlyosabb büntit.
Nem kötelező autót vezetni, lehet busszal is járni.
Aki mégis beül az autóba az tartsa be a szabályokat. És leszarom hogy mi a véleménye a szabályokról. A rendőrök pedig jól teszik hogy megbüntetik. Tegyék minél többször.
6, Ha nincs autó az úton csak én egyedül én sem szoktam indexelni. Mi értelme van ha egyedül vagy? Az a többi utasnak jelez valamit. Akkor én sem tartom be a szabályokat ... Nem lehet így felfogni a vezetést és senki nem úgy vezet, hogy minden szabályt betart és ezt a rendőrök is pontosan tudják. Ilyet az ír, akinek nincs jogosítványa.
Szerintem a most jogosítvánnyal vezetők 40%-a nem menne át egy forgalmi vizsgán.
Járjon biciklivel ha nem képes betartani azt a néhány szabályt.
"Ha nincs autó az úton csak én egyedül én sem szoktam indexelni. Mi értelme van ha egyedül vagy? Az a többi utasnak jelez valamit."
Milyen utasnak jelzel szerencsecsomag ? Bakker ilyenek járnak az utakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!