Tiltja a törvény, hogy rendőrről fényképet készítsek?
Egyik este készítettem egy (egyébként tök homályos kivehetetlen) képet két rendőrről egy szórakozóhely előtt. Erre ők igazoltattak, kipakoltatták a zsebeimet, megnézték a telefonom, kitörölték a képet, stb, éppenhogy csak nem vittek be. Igazuk volt, tényleg lehet egy képért így megszivatni valakit?
(nem budapesten történt)
". Közterületen fotót bármikor bárkiről készíthetsz"
Nem! Miért állítasz olyat amiről fogalmad nics.
Hát figyu, ha engem állnál neki csak úgy fényképezgetni az utcán, pláne éjszaka, én is megkérdezném, hogy mégis mi a fészkes fenét akarsz azokkal a képekkel! Amúgy nem lehet csak úgy fényképezgetni az utcán bárkit, nemcsak rendőrt, de civilt sem.
Az eljárás amúgy jogoos volt, nem kell különösebb indok ahhoz, hogy a rendőr igazoltasson és átvizsgállja a ruházatodat! TÉGED NEM MOTOZTAK!
Legközelebb nem fényképezgess rendőrt és nem kell kipakolnid a zsebeidet!
1:Te örülnél neki, ha egy vadidegen lefotózna, ki tudja miért?!?!?!Ugye, hogy NEM!!
2:Így is fikázzák a rendőröket ebben az országban, a rendőrök helyében én is ezt tettem volna Veled! Ugyanis ki tudja, hogy hogy élhettél volna vissza ezzel a képpel,ők azt nem tudták, hogy homályos kép...Mellesleg ha feltöltöd bizonyos oldalakra..(Napisz@r, Csibef@sz, stb..), akkor még a rendőröket veszik elő!
Adatbázist nem csinálhatsz belőle.
Nem publikálhatod, elvileg a iwiw-en minden olyan fényképet* feketézni kellene amin más is van.
"Z"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!