Ha valaki rám támad az utcán, akkor megvédhetem magam, van erre valami törvény?
Figyelt kérdés
Nem pont fegyverrel, de arra is kíváncsi lennék, ha valaki késsel rámtámad akkor kivédhetem e úgy, hogy saját magát szúrja le!?2010. ápr. 11. 19:41
1/13 anonim válasza:
Igen, megvédheted magad. Én legalábbis úgy tudom...
2/13 anonim válasza:
Olyan mértékű lehet a védekezés, mint a támadás
3/13 anonim válasza:
Jogos Védelem nek hívja a rendőrség.
Nézz utánna, a vagyonőrőknek is tanítják.
Megvédheted magad, és ha pánikból "véletlenül" megölöd a támadódat, akkor sem vagy büntethető!
4/13 anonim válasza:
Elméletileg igen, gyakorlatilag inkább fuss... ha fegyverrel harcolsz, még ha önvédelemből is, hosszú és kínkeserves bírósági tárgyalásnak nézel elébe. Ilyen fostos a magyar törvényalkotás.
5/13 anonim válasza:
ma 19:50
Ez marhaság és ez csak az elmélet, a jogi gyakorlat nem így müködik..
A jog felment ha valaki késsel támad neked és te fegyvertelenül vágsz vissza és megölöd..
(pl eltöröd a nyakát vagy szétrúgod a torkát)
6/13 anonim válasza:
A törvényalkotással semmi baj nincs..
Egy valamihez alkalmazkodni kell!
Ami nem bizonyítható, nem dokumentálható az NINCS !
Ezek alapján mérlegelj..
7/13 anonim válasza:
Ja és szemtanúk kevesebbet érnek mint egy felvétel, mivel utóbbi nehezebben manipulálható..
8/13 anonim válasza:
Megvédheted magad, de csak akkor ütheted meg ha ő támad először. Ha ő késsel megszúr akkor szúrhatod meg te is ha fejbelő akkor lőheted fejbe teis. Ilyen a magyar törvény, persze azért nem ilyen egyszerő.
9/13 anonim válasza:
Érdekes, de ha nincs tanu, honnan tudják ki támadt előbb?
10/13 anonim válasza:
"A törvényalkotással semmi baj nincs.. "
Ezt bekereteztetem és kiteszem a kabaréba, előkelő helyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!