Tiltja a törvény, hogy rendőrről fényképet készítsek?
Egyik este készítettem egy (egyébként tök homályos kivehetetlen) képet két rendőrről egy szórakozóhely előtt. Erre ők igazoltattak, kipakoltatták a zsebeimet, megnézték a telefonom, kitörölték a képet, stb, éppenhogy csak nem vittek be. Igazuk volt, tényleg lehet egy képért így megszivatni valakit?
(nem budapesten történt)
Megmotoztak az utcán? Úgy érted, levetkőztettek meztelenre, és átnézték az összes testnyílásodat, a végbeledbe is belenyúltak?
Merthogy a motozás ezt jelenti... amit a rendőrök tettek, azt ruházatátvizsgálásnak hívják, és igen, ha igazoltatnak, joguk van hozzá.
Kicsit úgy látom, te nem is kérdezni akartál, inkább nagyzolni ezzel a "2006 óta túlbuzgó lett a rendőrség" meg a "biztos megvernének és letagandnák" szöveggel...
Egyébként: ha rólam, vagy a gyerekemről készítenél "csak úgy" fényképet az utcán, én nyakon vágnálak érte.
17:07 Ne haragudj, de ba szd meg magad! miért nyúl hozzám egyáltalán? (bocsánat, hogy nem tudom mi a különbség ruházatátvizsgálás és motozás között sggfej!)
HA igazoltatnak... de miért is igazoltattak? Nem akartam napiszarra küldeni egy fekete pacát...
Akkor is probléma van. Ha ez szerinted jogos volt, akkor a jogrendszerrel van a baj.
És nem nagyzolás, de ha én megyek haza, és "baj" van, akkor hol vannak?? Egy másik ember igazoltatnak mert csúnyán nézet rájuk??
17:07 nem vagyok benne olyan biztos....
(nem vagyok semmilyen "fan")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!