Rendőr megtilthatja, hogy idegen nyelven beszéljek?
Erdélyi magyar vagyok, a barátnőm pedig román, egy szót sem ért magyarul. Jelenleg épp Magyarországon vagyunk, és tegnap közúti ellenőrzés során a következő történt:
Rendőr odajön hozzánk és elkéri az iratokat, erre román nyelven megkértem a barátnőm, hogy vegye ki a forgalmit a kesztyütartóból.
Rendőr: - Kérem magyarul beszéljen!
Én: - A barátnőmhöz beszéltem, csak megkértem, hogy adja ide a papírokat.
Rendőr: -Akkor is magyarul beszéljen!
Én: - Sajnos ő nem tud magyarul.
Rendőr: Akkor se beszéljenek románul!
Nem akartam problémázni, úgyhogy inkább nem reagáltam semmit, csak átadtam az iratokat, aztán öt perc múlva továbbmentünk. Korrekt eljárás az ilyen? Mire számít a rendőr, ha egy román rendszámú autót állít meg? Mi van akkor, ha egyikünk sem beszél magyarul?
A ma 16:45-ös hsz gyűlöletbeszéd és a magyarok szégyenbe hozása miatt jelentve.
Gondolom, te voltál az a paraszt rendőr is.
Nem, 23-as nem vagyok rendőr, a tényeket mondtam, a jobboldaliak kedvelik az erdélyi magyarokat, na de nem azokat akik románul dumalnak a román barátnőjükhöz, a baloldaliak még csak mint románként tekintenek az erdélyiekre, ha magyarul beszél itthon akkor még utálják őket.
Semmilyen gyűlöletbeszéd, meg magyarok szégyenbe hozzasa nincs.
De, ez idegengyűlölet, és mivel magyarként szítod a gyűlöletet, a magyarokról fested azt a képet, hogy ekkora tahók, akik szerint a Nagyvilág tartozik nekünk azzal, hogy tanuljon még magyarul, meg he merészeljen románnak születni a barátnõje.
Ebben semmiféle jobboldal még baloldal nincs, ne homályosíts. Ez a rasszizmus semmilyen oldalon nem vállalható.
Apai nagyszüleim még akkoriban születtek mikor erdély magyar föld volt, anyai dédszüleim szintén. Magyar nevem van, magyar nyelvü iskolába jártam és magyar az anyanyelvem. Utánam talán meg is szakad a vérvonal, mert a nincs kizárva, hogy a gyerekem már nem lesz 100%-os magyar. De így a jó, az itt olvasottak után már nem vagyok büszke a származásomra, és nem is akarom egy olyan nép tagjának vallani magam, akik ennyire vak soviniszták.
Nagyon eltértünk az eredeti kérdéstől, de legalább ezáltal is bölcsebb lettem a magyarság mivoltáról. Köszönöm a válaszokat!
Soviniszta a magyar? Lehet, de nem kevésbé mint a román, amúgy én kedvelem a román zenéket pl., meg van egy jófej román rokonom is. Nekem nem lenne bajom a románokkal ha fordítva is így lenne. Egyébként meg egy igaz erdélyi magyar nem fog egy románhoz hozzamenni, a saját fajtádat irtod ezzel ki, már a gyereked is románnak fogja vallani magát, a maradék magyarság pedig még jobban szenved majd az elnyomókkal szemben, igen nem mi nyomjuk el a románokat Magyarországon.
Dédapad biztos büszke lenne a román csajodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!