Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Sértettként bírósági előkészít...

Sértettként bírósági előkészítő ülésen jelen lehetek?

Figyelt kérdés

Egy csalás áldozata lettem, a kár 80 ezer forint. A vádlott beismerte a rendőrségen a tettét és az eljárás során postán visszafizette a káromat, majd telefonon felhívott és bocsánatot kért. Én díjjaztam a magatartását, ezekután belemennék abba, hogy ne büntessék meg, amiért őszinte volt és rendbetette a hibáit. Viszont már megtörtént a vádemelés, ahol pénzbüntetést kér az ügyészség.

Értesítve lettem, hogy jövőhéten lesz az előkészítö ülés, nem kötelező elmennem, viszont a délelőttöm szabad és elmennék.

A vádlott biztos a bíróságon is beismeri a bűncselekményt a vádirattal egyezően, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Ezután a bíróság végzéssel elfogadja a nyilatkozatát és ítéletet hoz.

Nagyjábol ennyi várható.

Sértettként jelen lehetek e az előkészítő ülésen?

Csak, mert előkészítő ülésen nem szoktak jelen lenni tanúk/sértett.

2023. jan. 30. 17:37
 1/2 MDaniel98 ***** válasza:
Úgy vélem igen.
2023. jan. 31. 12:09
 2/2 anonim ***** válasza:

Értesítettek róla, tehát igen.

Azért, azért, mert visszakaptad a pénzedet, bocsánatot kért, a bűncselekményt elkövette, neked traumát okozott, megszegte a törvényt, a nyomozóknak munkát adott.

Neked nincs jogod a törvényt felülírva felmentetni.

Ha más nincs a rovásán, megússza próbára bocsátással, vagy felfüggesztettel.

2023. máj. 20. 04:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!