Sértettként bírósági előkészítő ülésen jelen lehetek?
Egy csalás áldozata lettem, a kár 80 ezer forint. A vádlott beismerte a rendőrségen a tettét és az eljárás során postán visszafizette a káromat, majd telefonon felhívott és bocsánatot kért. Én díjjaztam a magatartását, ezekután belemennék abba, hogy ne büntessék meg, amiért őszinte volt és rendbetette a hibáit. Viszont már megtörtént a vádemelés, ahol pénzbüntetést kér az ügyészség.
Értesítve lettem, hogy jövőhéten lesz az előkészítö ülés, nem kötelező elmennem, viszont a délelőttöm szabad és elmennék.
A vádlott biztos a bíróságon is beismeri a bűncselekményt a vádirattal egyezően, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Ezután a bíróság végzéssel elfogadja a nyilatkozatát és ítéletet hoz.
Nagyjábol ennyi várható.
Sértettként jelen lehetek e az előkészítő ülésen?
Csak, mert előkészítő ülésen nem szoktak jelen lenni tanúk/sértett.
Értesítettek róla, tehát igen.
Azért, azért, mert visszakaptad a pénzedet, bocsánatot kért, a bűncselekményt elkövette, neked traumát okozott, megszegte a törvényt, a nyomozóknak munkát adott.
Neked nincs jogod a törvényt felülírva felmentetni.
Ha más nincs a rovásán, megússza próbára bocsátással, vagy felfüggesztettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!