Mi az oka, hogy előkészítő űlést követően is fenttartják az előzetes letartóztatást?
Olvasgatom a rendőrség, ügyészség, bíróság honlapját, bulvár lapokat és olyat is ír, hogy azok az emberek, akik letartóztatásban vannak, előkészítő űlést tartott a bíróság és, ha a vádlott beismert és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról előkészítő űlésen ítélet született, a vádlott fellebbezett az ítélet ellen, a letartóztatást ügyészi indítványra (vagy anélkűl) a bíróság továbbra is fenttartotta.
Arra értem, hogy általában nem szokták kiengedni letartóztatásból a vádlottakat, hanem fenttartják másodfokig is a letartóztatást.
Pl.egy ember előkészítő űlésen terrorcselekmény ügy miatt kapott 3 év 8 hónapot, fellebbezett mindenki, az ügyész, a vádlott, a védő, az ügy másodfokra került, de nem engedték ki a férfit letartóztatásból.-olvasható az egyik bulvár lapban.
Mi az oka, hogy az esetek 90%-ban nem engedik ki előzetes letartóztatásból a vádlottat?
Én vtam letartóztatásba 8 és fél hót. A vádirat beismerés, tárgyalásról lemondás esetén 1 év 6 hót kért rám. Megvolt az előkészítő űlés és beismertem, lemondtam a tárgyalásról, amit a bíró végzéssel elfogadott, majd ítéletet mondott a vádirattal egyezően 1 év 6 hót, ezzel életbe lépett a súlyosítási tilalom, és a már előzetben 8 és fél hó előzetes beszámítva rendeltetett. Fellebbeztem enyhítésért, megy az ügy másodfokra ekkor az ügyész is mondta a bírónak, hogy Tisztelt bíróság, nem szükséges továbbra a letartóztatás fennállása, a vádlott szabadlábon védekezzen a továbbiakban. A bíró ekkor meghozta a következő 3.számú végzést, miszerint elrendelte azonnali szabadlábra helyezésemet, amit az ügyész is tudomásul vett. Du.3 kor már képtem a bv ajtaján.
Más vádlottat miért tartanak bent letartóztatásban még abban az esetben is, ha beismer, lemond a tárgyalásról és 1.fokú ítélet születik?
Miert nem kapsz mar egy tudoemboliat Levike?
Szanalmas bohoc vagy, van neked egyaltalan eleted?
Na na na!
Normálisan viselkedj!
Én normális válaszokat várok.
Például azért hogy ne kövessen el több hülyeséget.
Neked is előzetes kellene Levike.
Miért nem kérdezed meg e-mailben és vagy telefonon a nyomozó bácsikat és ügyész nénit?
Ők jobban tudnának neked válaszolni, nem gondolod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!