Ha valaki felhívja a rendőrséget, de nem szól bele, mert nincs rá lehetősége, akkor is kimennek a rendőrök, vagy nem mert azt hiszik, hogy telefonbetyárok szórakoznak?
Persze.
Leüt - vár - leüt - vár - leüt - leüt és már csörög is a 112.
De ha ezt ütöd:
leüt-leüt-leüt-leüt-leüt-leüt-leüt-leüt-leüt-leüt vár leüt-leüt-leüt-leüt-leüt-leüt vár-t ütsz, akkor kapsz 06 tárcsahangot.
De ha véletlenül ezt ütöd, hogy:
leüt vár leüt-leüt-leüt-leüt-leüt-leüt-leüt-leüt-leüt-leüt vár leüt-leüt-leüt-leüt akkor meg "tiszta véletlenül" a mentőknél fog kicsörögni :)
kb 12 évesek voltunk a barátnőmmel amikor egy mobilról a barátnőm felhívta a rendőrséget, hogy az milyen jó vicc...
kinyomtuk gyorsan. kb fél perc múlva csörgött a telefon, hogy ne szórakozzunk a mobillal :D
"Kedves 22:11, a kedvedért kimentem, szabálytalan impulzusokat pötyögtem és a segélyhívó központ jelentkezett be. Ha nem hiszed, járj utána."
Mert azt tárcsáztad te bugyuta. Azzal az általatok lerakásérzékelőnek nevezett billentyűvel, ugyanúgy kell tárcsázni mint a hagyományos kerek tárcsával. A szám visszaforgási idejéig kell rezgetni. De ebből nem értem miért következik, hogy automatikusan a segélyhívót adja. Azt a számot adja amit tárcsázol. Szép is lenne ha minden létező számon a segélyhívó jelentkezne. Sőt akkor a tárcsa, vagy billentyűzet is fölösleges lenne a készüléken, visszatérnénk a hagyományos telefonközpontos rendszerhez ahol kezelőkisasszony kapcsol.
hát ilyenkor az eljárás az lenne hogy az ezért felelős személy a rendőrségen kérdéseket tesz fel hogy, bajban van? életveszélyben van? van valaki más is ott? fegyveres fenyegetés van? és akkor te meg nyomod a gombot 1et ha igen 2-t ha nem...vagy valami más alapján amit a személy meghatároz, a mobiltelefonodat meg a mai világba gyerekjáték lenyomozni és ki kéne hogy mennyenek.
valóságba persze lerakják a telefont mondván hogy telefonbetyár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!