Miért ennyire jellemző a nagyvárosi létre a bűnözés?
Nevetséges, hogy elvileg a nagyvárosokban van a legnagyobb GDP meg termelékenység, jólét stb, aztán a rendőri jelenlét meg egy nagy rakás sz*r.
Köztudott, hogy Budapesten kb alig van rendőr, de nem különb a helyzet Nyugaton se, ahol a hazai helyzethez hasonlóan bandák járkálnak és csinálják a műsort.
Hogy van ez?
Elég megnézni London vagy egy skandináv ország bűnügy statisztikáját, aztán csak les az ember mennyi rablás, nemi erőszak, emberölés történik.
Itthon is mi ez, hogy Miskolcon kirabolják a kapitányt?
A svédeknél napi szinten robbantanak bandák.
Londonban annyi késes meg savas támadás történik, hogy nem is igau.
"Elég megnézni London vagy egy skandináv ország bűnügy statisztikáját, aztán csak les az ember mennyi rablás, nemi erőszak, emberölés történik"
És megnéztél te valaha is egy ilyen statisztikát? :D
1.
Igen.
Először is Budapest BIZTONSÁGOS, a nyugati városokhoz képest, itt a legrosszabb hely az nyolcadik kerület pár utcája volt, de elkezdték azt is felszámolni már pár éve, azóta pedig ég és föld a különbség.
Másrészt én százszor szívesebben mennék végig Bp legsz*rabb utcáján, mint pl Borsodban valami rossz falun vagy mondjuk Miskolcon éjszaka. De igazából a legtöbb megyében tudnék mondani falukat/kisebb városokat ahol rohadtul nem mernék este közlekedni.
Harmadrészt nincs kevés rendőr Bp-n, vidéken jóval kevesebb van + a kamerák a legtöbb bűnözőnek elég elrettentést adnak, a maradéknak meg csak az lenne elég, ha pont látná egy rendőr, de ez elképzelhetetlen.
Budapesten a valódi probléma a hajléktalanok, drogosok és labilis állapotú emberek pl 4 6 vilin, azzal sokan járnak ugye és így sok olyan feltéved. Ezzel kezdeni valamit pedig nem a rendőrök dolga, hanem az ÁLLAM feladata lenne (aki b*szik bármi féle szociális segítséget nyújtani).
Na most térjünk rá a nyugati nagyvárosokra. London egy fertő és még magas meg viszonylag nagyobb termetű férfiként se szívesen járkaltam este bizonyos helyeken, de vannak olyan no go zónák ahova még rendőri felszerelésben is féltem volna bemenni:D Önvédelemre semmi nem engedett, sőt még ilyen jelölő festékből is CSAK HIPOALLERGÉN LEHET, hogy nehogy szegény támadó allergiás legyen rá...:D
De bármelyik nyugati nagyobb városra igaz ez, hogy borzalmas hely este, mert hiába vagyok ellenzéki, a bevándorlás sajnos ezt okozta. Persze van jó pár híres hely meg bulinegyed ahol lehet járkálni éjszaka, de ott valóvan vannak no go zónák, meg úgy nagyrészt nem szabad este mászkálni a nem forgalmas helyeken, nőként pedig mindenképp kerülni kell ezeket.
Viszont nyugaton sokkal biztonságosabbak a kisvárosok/faluk, mert nincsen kötelező cigány utca, meg a bevándorlók sem mennek oda, hisz nem ott van munkalehetőség. Teháa hiába rosszabb nyugat nagyvárosokban, összehasonlíthatatlanul tisztább, szebb, élehetőbb és biztonságosabb a vidéki lét.
Amúgy biztosan nem vagy Bp lakos az írásod alapján vagy valami gazdag környéken laksz, de valahogy mégse jutottál soha külföldre és ezért látod így a dolgokat, de még harmadik tippem valami gazdagabb falu/kisváros, ahol nincsenek cigányok és mindenki minimum a középosztály aljához tartozik.
Én Bp-n születtem és lakok is jelenleg, vannak nagyvárosi problémáink, meg sok mindenben sz*rabb itt az élet a nyugatihoz képest, ami vegyesen a városvezetés (nem csak mostani) meg a fidesz hibája, viszont a közbiztonság remek itthon, hiába nem ez érződik, 2015 óta pedig ez fokozottan igaz.
Csak megerôsíteni tudom amit 4, írt, BP közbiztonsága nagyon sokat javult az elmúlt 10 évben, sokkal kevesebb köteketô "köcsög" van az utcákon. Valószínûleg mind elment nyugatra haha.
Kérdésedre pedig, nagyvárosban jóval könnyebb elvegyülni mint egy kissebb városban vagy faluban ahol jóeséllyel mindenki ismer mindenkit. Nyugai nagyvárosokban meg a törvény illetve a büntetések nem éppen elrettentô erejü.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!