Az előbb próbáltak betörni hozzánk. Mit csináljak? (leirom)
A szüleim elutaztak otthonról, én egy másik városban vagyok most (egyetem), csak a mamám van otthon. Állítólag valaki piszkálta a zárat, aztán mikor kiszólt, semmi válasz nem volt (nem is égett a lépcsőházban a villany, úgyhogy tök sötétbe jött aki ottvolt). Előtte napközben is csöngetett valaki, és akkor se válaszolt mikor kérdezte hogy ki az.
Lehet valaki megtudta hogy elutaztunk... a taxis tudta a nevünket meg a lépcsőházat amikor elutaztak a szüleim (abból meg már meg lehet találni a lakást, rajta van a kaputelefonon névvel), ugye látta hogy nagy bőröndökkel mennek el, lehet adott egy tippet valakinek...
Most lehet hogy hülyeség az egész és én képzelem be, de mit lehet ilyenkor csinálni? Lehet még ma visszajönnek... aztán hiába nemtudják megpiszkálni a zárat, bejönnek az ablakon ha nagyon akarnak. Ismerőst nem nagyon tudunk odaküldeni, meg a szüleim se veszik fel a telefont (nyaralnak...). Amúgy társasház, nem családi.
"nem kell riasztó, miért törnének be pont ide?"
Pont ebből az elméletből profitálnak a betörők!
Igenis kell riasztó, hiszen egy élet munkája mehet tönkre
egy óra alatt, a lelki károkozásról nem is beszélve.
Nem az a skizofrén, aki felkészül, hanem az a felelőtlen,
aki nem. Ilyen világot élünk.
Vigyázzatok magatokra, remélem csak vaklárma!
Nekünk a 9. emeleti kulccsal zárt, szeméttárolóból vitték el a lelakatolt kerékpárt. Valahogy hozzájutottak egy pótkulcshoz, és mivel a lakattal nem tudtak mit kezdeni, a csövet vágták el, amihez oda volt kötve.
Nem tudjuk, hogy pontosan mikor vitték el, mert napközben mindenki dolgozott, éjjel alszunk, előtte én délutános munkarendben dolgoztam, addig megvolt a kerékpár, mert mindig volt otthon valaki, délelőtt én, délután a szüleim és az öcsém. Azután tűnt el, hogy átkerültem délelőtti munkakörbe, de nem azonnal. Valaki kifigyelte, mikor nem figyel senki.
Miért ne törhetnének pont hozzátok? Nem csak a gazdagokhoz szoktak, mi se vagyunk gazdagok. Nemrégiben azt figyeltük meg, hogy az egyik zárunkon feszegetés nyomai vannak, nehezebben fordul a kulcs is. 3 zár van az ajtónkon, ebből 1 heveder, ahhoz nem nyúltak még.
Tiszta sor, hogy nem posztolhat "minden bokornál" rendőr...
Mindezek ellenére CIVIL járőröket kellene szervezni - és aktívan használni is azokat JÁRŐRÖZÉSRE.
Akik "utca házszámra mennek", azok ellen már csak egy esély van: a tettenérés!
Magáról értetődő, hogy a normálisabb többség megnyugtatására kell végezni - a fentivel párhuzamban - hagyományos járőrözést is, de ott van a "holtidő", amikor úgy érzik ezek a tetves gazemberek, hogy
"Na! Most szabad a pálya!"
NE LEGYEN SZABAD!
-Igazi siker az lehetne ezen a területen, ha a FIGYELŐK, INFORMÁTOROK is mehetnének a kaptárba a végrehajtókkal egyetemben, mert nagy bizonyossággal ezek az emberek (?) az "értelmi szerzői" ezeknek a "melóknak", - a végrehajtó "morzsa" a gépezetben...
-Adatszerzés...
Adatok megerősítése, ill. cáfolása ---> Információ.
Tervezés.
Kivitelezés.
Értékesítés.
Osztozkodás.
Adatszerzés...
"Mint a mókus fenn a fán..."
A civil járőröket, járőrnőket nem "használjuk", hanem "alkalmazzuk", mint a rendőr a rendőrkutyát.
Eddig a poén.
Most jön képbe a "katonásdit játszó, bohóckodó, jogkörnélküli" Polgárőrség.
Mozog, megfigyel, feljegyez, rendőrt hív.
3200 fős hevesi faluban lakom, a Pőrség megalakulása előtt évi 30-50 vagyon elleni bűncselekménnyel, a régió legfertőzöttebb települései közt voltunk.
8 éve, mintegy 30 fővel működünk a helyi vállalkozók, és az Önkormányzat által vásárolt, és üzemeltetett autóval.
Bűnelkövetés évente 1 alatt.
Biztos, hogy nincs szükség a csapatra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!