Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Jelentkeznél határvadásznak?

Jelentkeznél határvadásznak?

Figyelt kérdés

Betöltött 18-55 évig, 3 éves szerződéssel. Első év őrvezető, második tizedes, harmadikban szakaszvezető. Esküszöveg:

"Én, .......................................... becsületemre és lelkiismeretemre fogadom, hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek; jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom, szolgálati kötelezettségemet, ha kell, életem kockáztatásával is teljesítem; elöljáróim parancsainak engedelmeskedem, alárendeltjeimről legjobb tudásom szerint gondoskodom; Magyarország államhatárának védelme érdekében kötelezettségeimet betartom, hivatásomat a magyar nemzet javára gyakorolom. (Az eskütevő meggyőződése szerint:) Isten engem úgy segéljen!"

Sikeres vizsgát kell tenni:

- az Rtv.-ben részére meghatározott intézkedések és kényszerítő eszközök alkalmazásával kapcsolatos elméleti ismeretekből, azok gyakorlati alkalmazásából,

- a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvényben, valamint a Büntető Törvénykönyvről szóló törvényben – az államhatár védelméhez, valamint a hivatalos személy jogálláshoz kapcsolódó – meghatározott rendelkezések ismeretéből,

- a személyek határátlépésére irányadó szabályok uniós kódexéről (Schengeni határ-ellenőrzési kódex) szóló európai parlamenti és tanácsi rendeletben meghatározott rendelkezések ismeretéből.

A vizsga elméleti és gyakorlati részből áll.

2022. júl. 10. 13:27
1 2
 11/12 anonim válasza:
Minden szívfájdalom nélkül. De jelenleg jobban keresek úgyhogy nem.
2022. aug. 4. 13:44
 12/12 anonim válasza:
0%
A magyar honvédség az miért van?Tudtommal annak a dolga a haza egyben a határvédelme.. Vagy olyan gyávák, hogy nem mernek odamenni, mert ott lőnek? Hitvány élősködő minden "katona".
2022. aug. 15. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!