Ha tartalékos katona leszek, attól még jelentkezhetek rendőrnek?
Figyelt kérdés
Nyáron elmennék tartalékos katonának, és nem tudom hogy utána kizáró ok e ha jelentkeznék határvadásznak vagy rendőrnek az Ady ligetibe...Segítsetek ugye a kettő nem zárja ki egymást2017. ápr. 7. 14:39
2/5 A kérdező kommentje:
Szóval mehetek nyugodtan tartalékosnak? Felvesznek rendőrnek is?
2017. ápr. 7. 14:43
4/5 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a tartalékos szolgálat évente 3 hét (ennyi az, amit ténylegesen le kell szolgálni). Mindenkinek van emellett civil foglalkozása, vagyis elvileg van. Ha te éppen rendőr leszel, akkor te rendőr leszel, emellett tartalékos xy.
5/5 anonim válasza:
De, kizárja egymást. Ugyanis hivatásos jogviszony mind a kettő, csak az önkéntes katonai az tartalékos státuszú. Ebben civil foglalkozásúak vesznek részt, akiket kiképeznek, hadiruházattal látják el.
A rendőr viszont nem tartalékos, nyugdíjazásáig szolgálatot lát el, őt behívni katonai tartalékos kiképzésre, vagy szolgálati feladatellátásra nem lehetséges.
Érthetőbben: egyszerre nem lehet valaki hivatásos katona és hivatásos rendőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!