Mi a véleményetek a keresztévfolyamról?
Rendőrnek készülő/tanuló ismerőseim azt mondták, hogy erre nem érdemes menni... megindokolni persze nem tudták normálisan... csak annyit h nem olyan mint a rendes szept. 1-én induló 2 éves képzés.
Nektek mi a véleményetek erről?
Az MRSZKI-n nem indul keresztfélév. RTF-en sem. Ha máshol indul az is őrmesteri ranggal végződik legfeljebb nem 2 hanem 2,5 év lesz (vagy 1,5)
Ha attól félsz, hogy másodosztályú rendőr leszel megnyugtatlak, ugyan úgy kizavarnak homokzsákot rakni árvízhez, és mehetsz szemet kilőni az elégedetlenkedő tömegben. rengeteg szakképzés kiegészítő képzés áthelyezés lehetőség van. (ne legyél rendőr)!!!!!!!!
ÉS?!
Tudom, van rendőr ismerősöm és ő (bár nem lőtt ki szemet) élvezte a tüntetőket verni. Ezért is szrok magasról a rendőrökre! Nem különbek semmivel az átlagtól (van jó fej, van f*szfej)és mindig ezzel jönnek: ha baj van engem hívsz hülye civil. Erre Én azt mondom: adj maroklőfegyvert a kezembe (engedd, hogy legyen), amit utcán is hordhatok: Soha többé nem fordul meg a fejemben, hogy titeket hívjalak ha baj van!!!!
Mindenesetre a keresztfélévnél maradva, valószínűleg azért nem tanácsolják, mert hosszabb lesz (azt nem kell magyaráznom, hogy miért szar) vagy rövidebb lesz: ilyenkor sokkal kevesebb időd marad pld. a jogi ismeretre (harmad vagy negyed annyi) és mivel a pénzre mennek MRSZKI-n bukott diák első év: 250 ezer, 2. 650 ezer ha kibuksz, ezért ha rövidebb lesz a képzés nagyobb eséllyel buksz ki!
Kérdező! Ne legyél rendőr!!! (nemsoká elveszik lassanként az előrehozott nyugdíjat meg nem 2 év szolgálattal dolgozod le a tandíjadat, hanem 6-8 akár 10-el!! Ez kell neked? +Hogy olyan parancsot hajts végre néha, ami után otthon leköpöd magad a tükörben???
Ne menj rendőrnek! Tanulj nyelvet, légy projektmenedzser, informatikus, vagy egyéni vállalkozó! Ha megerősödik a Jobbik 8 év múlva úgyis a gárdához hasonló, de már felfegyverzett szervezet védi a rendet és nem trafival a kezében (szolgálja a hazát)!!!
Szebb jövőt!
"Ha megerősödik a Jobbik 8 év múlva úgyis a gárdához hasonló, de már felfegyverzett szervezet védi a rendet és nem trafival a kezében (szolgálja a hazát)!!!"
Azt te csak hiszed, szerencsétlen!
A kérdésre válaszolva:
csak rész-szakképesítést szerzel, nem leszel teljes jogú rendőr, nem intézkedhetsz, nem is az utcán leszel, hanem rendőri objektumban, fogdán vagy esetleg kísérőőr leszel.
Ha az elöljáród úgy dönt, visszaküld az iskolára, hogy megszerezd a teljes szakképesítést, és teljes jogú(intézkedésre jogosult) rendőr legyél.
Na, a 06:44-esből sok mindent megtudunk a Jobbik-féle "rendből". :-)
- Adjunk fegyvert a civileknek és nem lesz szükség a rendőrökre. Tehát, ha betörnek hozzám (mondjuk, mikor nem vagyok otthon), akkor majd én lefolytatom a helyszíni szemlét, a nyomok felkutatását, a felderítést, megtalálom (egyedül!) a tettes(eke)t, és... egyszerűen lelövöm őket. Természetesen a szervezett bűnözés elleni harcot is a felfegyverzett civilek fogják végezni. Ez már jól kezdődik... :-)))
- A közlekedésbiztonság meg úgy tűnik, nem fontos a Jobbiknak. :) Vagy egyszerűen a gyorshajtókat is lelőnék a felfegyverzett gárdisták... Egyre jobb... :)
Ajjajj... valahogy ez engem valami másra emlékeztet... :DD
Utolsó! 71%-os! Zoli vok:)
ezzel kezdeném!! még gyűjtöm az infót, de ez lenne az első, hogy a közlekedésrendészetet leválasztani a vérvörös, rákos ge˛cibe a rendőrségről. A közúti ellenőrzést, a baleseti helyszínelést, stb stb....
A rendőrök nagy részét ezek miatt utálják:)
A továbbiakban utálják a kibővített jogkörrel rendelkező Közelkedési hatóságot!
Miért egy rendőr, hogy harcol a szervezett bűnözés ellen? adjuk meg az esélyt arra, hogy ha valakitől védelmi pénz akarnak szedni az szétlőhesse az illető fejét!!
Bár van retorzió, de hát az élet nem az igazságról szól, hanem az erőről, nem is szabad sokat mérlegelni, mert abból csak impotencia rejtett csírái hajtanak ki.(de szép mondat):)
Én azt mondom, hogy ami most van az nem nekme ne tetszik! próba cseresznye (nem csak Én nem vagyok megelégedve a rendőrök munkájával)! De pl: a kis Jobbikos csipet-csapatból is felvetették, hogy már oda is sok vagyok :( )
Mindig jönnek ezzel (rendőrök), hogy a hülye civil azt se tudja mi történik a színfalak mögött: írjátok le baz"d meg!! vannak fórumok, ha valaki ÉN szeretném olvasni, hogy mi történik és engem nem köt sem eskü sem család, csak az eszköz hiánya, hogy cselekedjek (hamarosan az se!).
van itt még egy két dolog majd a jövő héten megkapod, de olyan stílusban próbálom megírni, hogy az esetlegesen az RTF szerkesztősége is közölhesse a lapjukban:)
csáó...
Ja időközben beindult a keresztfélév (6 nap!! alatt adják le a jogot) kell a zsoldos az Orbán diktatúrához.
(bár nálam már 1-2 kivégzés lezajlott volna 4 hónap alatt visszamenőlegesen a gyilkosokra stb! de ez már OFF!
Mondjuk ez egy jó téma, hogy pl. baleseti helyszínek, bűnügyi technikusnak rendőrnek kell-e lennie!? Van az iskolában jogot tanító tanárnak. Mert hogy lassan már mindegyik tanárról kiderül, hogy hivatásos (vagy volt).
De akkor mi legyen? Legyen külön szervezet a baleseti helyszínelőknek, külön szervezet a bűnügyi technikusoknak? Miért nem jó őket egy szervezetben egyesíteni? Jó, persze, nem biztos, hogy mindegyiknek kell fegyver. Bár, mivel alapvetően mindegyikük rendőr, az intézkedési kötelezettség őket is terheli, és adott esetben (lehet, hogy 10 év alatt csak egyszer) szükség lehet a fegyverre. Vagy nem! :) Mindenesetre ezen a témán el lehetne pettingelni egy jót, bár gyanítom, itt is az a helyzet, hogy nem azzal van (leginkább) a baj, amit a rendőrök csinálnak, hanem mondjuk ahogy csinálják. Vagy ahogy nem, pl. értelmesen és logikusan. :)
Egy másik kérdéshez írtam (talán azt is te írtad ;-) ), hogy nem biztos, hogy feltétlen csak jó oldala lenne annak, ha fegyvert adnánk mindenkinek. Ha az egyik oldal bekeményít, a másik se hagyja válasz nélkül. És ha az éppen a szervezett bűnözés, nem biztos, hogy lehetőséged lesz szétlőni a fejét, ha pénzt akar szedni tőled. Mert mondjuk előbb elkapnak, hogy csak rágondolnál a fegyveredre. Persze, az ilyen egybites, alkalmi bűnözők ellen lehet, lenne hatása a dolognak. Még azt sem tartom kizártnak, hogy egyik oldalról csökkennének esetleg a bcs.-ek, másik oldalról viszont az elkövetett bcs.-ek esetleg durvulnának. És csak az egyik oldal kezét köti mindenféle jogszabály. :)
Hogy mi történik a színfalak mögött, azt tényleg nem tudják a civilek. Egyrészt nem is kell mindenről tudni (pl. az ún. nyomozási érdek, nem rossz, ha adott esetben az elkövető nyugalomban érezheti magát, mert azt hiszi, semmi sincs a rendőrök kezében, de ez megint más téma), másrészt valóban voltak/vannak esetek, amikor én is azt mondom/kérdem, hogy mi a túróért nem lehet kiállni a nyilvánosság elé és azt mondani, hogy kérem szépen, ez így meg így történt, azért mert... Nagyjából nulla kommunikáció van a rendőrség és a társadalom közt. Csak a szükséges, ha pl. információ kell. De nem emlékszem olyanra, hogy mondjuk a rendőrök lakossági fórumot tartottak volna, hogy meghallgassák az embereket, és mondjuk elmondják, hogy jelenleg nem lehet több járőrt küldeni az utcára, mert pl. 6-8 közrendes rendőr jut egy 50 ezres városra, meg a tucatnyi környező településre. Talán megértenék az emberek. Nem biztos, hogy tetszene, nekem se tetszik, de legalább tudnák, mi a helyzet. Másfelől viszont, ez lehet rossz példa volt, mert nem biztos, hogy az embereknek (köztük a bűnelkövetőknek is) tudniuk kéne, hogy kb. milyen egyszerű dolguk lenne, ha esetleg bcs.-t akarnának elkövetni. Bár a térfigyelő kamerák kereszttüzében talán már nem annyira egyszerű. Na szóval érted. Vagy nem! De az biztos. :)
Viszont, ha jól számolom, akkor most már egy terjedelmes kis levéllel tartozol nekem! ;-))
Üdv!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!