Levika420.69 kérdése:
Hogyan tehetek feljelentést csalás ellen?
Figyelt kérdés
Nemrég Jófogásról vettem egy AirPods Pro-nak mondott készüléket amire azt mondta, az eladó, hogy eredeti. Minap átvettem a csomagot, kicsomagoltam, és mint kiderült egy rossz hamisítványt vettem 37.500 Ft-ért. Mivel megvan az eladó neve és címe (ráírta a csomagra) ezért van valami sejtésem, hogy ki tehetett róla. Mivel van bizonyítékom, tehetek-e feljelentést, és szerezhetem-e vissza a pénzemet? Mennyi idő lenne? 16/F2022. jún. 18. 22:06
1/5 anonim válasza:
Hát 16 évesen nagyon sehogy. Amúgy meg úgy hogy besétálsz a rendőrségre és elpanaszolod. Lesz egy pár hét vagy hónap huza-vona, majd mivel nem éri el az 50ezres értékhatárt max kap egy pénzbüntit az illető és kész.
2/5 anonim válasza:
Tehetsz, de hogy a pénzed is visszaszerezd annak az esélye zéró.
3/5 anonim válasza:
Csalás ellen sehogy, mivel már megtörtént, maximum csalás MIATT. És igen, érdemes megpróbálni, főleg, ha másokat is megkárosított (általában ezek nem bírnak leállni), akkor már nagy eséllyel foglalkoznak is vele.
4/5 Koplárovics Béci válasza:
16 évesen szükség lesz a szüleid segítségére.
"Mivel megvan az eladó neve és címe (ráírta a csomagra)"
Mivel csomagfelvételnél nem nézi a posta a feladó nevét/címét, ezért erre azt tudom mondani, hogy bárki bármit ráírhat... Ha utánvét volt, akkor esetleg, de arra is lehet okosságot kitalálni.
"és szerezhetem-e vissza a pénzemet? Mennyi idő lenne?"
Attól a pénztől inkább búcsúzz el. Tekintd tanulópénznek, hogy ami (mélyen) áron alul van, az jó eséllyel nem az/nem olyan lesz, mint amit szeretnél.
5/5 anonim válasza:
Aztán még simán mondhatja azt is, hogy nem volt tudomása arról, hogy nem eredeti, mert ő eredetinek nézte, onnan meg végleg veszett ügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!