Ha elküldöm a rendőrségre a büntetést, kifizetik?
Még 2022 márciusban történt, hogy a jàrásbíróság hozott egy vègzést, hogy a büntetőügyem miatt meg kell jelennem a Budapest Mosonyi u.9.alatti hivatali helyen 13 órára. Én vtam is ott, de amúgy én Debrecenbe lakok és vonattal mentem a 8.34-es sebessel. Vonatra meg Debrecenbe a Dkv járatokra mindig fizetek. Vonatra vonatjegyet, Dkv járataira bérletem van. Vonatra mindig fizetek mert a vasutat szeretem.
Lényeg, hogy Budapesten nem vettem jegyet, a buszra és akkor ott felírt az ellenőr, és most jött a Bkk, Bkv tól, hogy 16.000 ft + viteldíjat ki kell fizetni 8 napon belűl.
Mivel tudtam, hogy az este a Budapest nyugati pályaudvarról Debrecenbe induló 20.28-as sebesvonaton ismerős mozdonyvezető lesz, hisz azt a vonatot Debreceni mozdonyvezető viszi így megvártam azt a vonatot és a mozdonyba utaztam, ismerős volt a mozdonyvezető. Az egy órábival későbbit Püspökladányiak viszik a 21.28-ast, a 22.28-ast is Debreceniek.
A mozdonyvezető ismerősömnek nem mondtam, hogy rendőrségi ügy miatt vtam Pesten, mert szégyelltem volna, hsnem azt mondtam, h ismerősnél vtam.
A lényeg, hogy szerintem a Debreceni Rendőrkapitányság áll a háttérben, szok kérték meg a bíróságot, hogy küldjön fel pestre, mert valami lemaradt a poffice ügyből.
Ha ezt a bkk,bkv fizetési felszólítást elküldöm a Debrecdni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályára, kifizetik helyettem?
Mert, hogy a papíron az van a bírósági papíron, hogy az érintett költségtérítést kérhet.
Ne etessétek már a trollt! Levike éhes, de ideje éhen halnia.
Ásó, KOPORSÓ, nagyharang.
Levike, nem vagy Te akkora nagy szám, hogy másmilyenek legyenek az ügyeink...
Elmeszakértői vizsgálatot helyben vagy ha ez nem lehetséges akkor általában a legközelebbi megyeszékhelyen végeznek...
Elmeszakértői vizsgálatot pl Csongrád megyében a Szegedi rendőrkapitányságon végeznek.
A többi kisebb városban nincs, azokat is a Szegedi Rendőrségen végzik.
Kétlem, hogy Téged a Debreceni Rk vagy Bírósag ezért felküldtek volna Pestre!
Mozdonyt. V43 "szili".
Ez úgy van, hogy 1-32 ig van a fokozatkapcsoló. Gondolom nem vagy annyira hülye, hogy külön írni kell, hogy ezt nem kell kormányozni, mert kötöttpályás. Ha nem is értesz a mozdonyokhoz, de ezt egy 5 éves gyerek is tudja. Szóval: Induláskor egy kapcsolóval bekapcsolom a szellőzőt, a motor felbúg, és a fokozatkapcsoló (szaknyelven kontroller) beálítom működésbe bal fordulattal, majd balra kapcsolgatom míg el nem éri a 32.fokozatot. Amikor elerte a 32.fokozatot, az ún. sönt kapcsolót bekapcsolom 4.fokozatig, majd mikor a mozdony elérte a 120 km/h-s sebességet, vagy a maxot, pl Budapesten belűl csak 80-nal lehet menni, 32-ről 0-ra visszakapcsolom a kontrollert, sztán a söntkapcsolót is 4-ről 0-ra. A mozdony/vonat pedig halad és csak fékezni kell ahol meg kell állni. De ha még messze van a megálló, odalökók neki a kontrolleren 16-18 fokozatra, hadd tartsa a 120-at, majd a megálló előtt 4-500 m-re elkezdek fèkezi. Kart kell meghúzni (D12 fékezőszelep) és fékez a mozdony meg a szerelvény valamennyi kocsija is. Ha a kij jobboldali pedàlt lenyomom a lábammal, a mozdonyféket feloldja és a mozony akkor már nem fékez csak a szerelvèny.
Mondhatni csak gázt kell adni meg fékezni, nem kell kormányozni. Meg a fázishatáromnàl figyelni és a kapcsolókkal ki és bekapcsolni a főmegszakítót, ha fázishatár közeledik.
Aki mozdonyvezető, vagy vezetett sokat mozdonyt, az azt mondja, hogy könnyebb mozdonyt vezetni mint egy személyautót.
Én becsukott szemmel is tudnék vezetni v43-as mozdonyt, csak már azért nem csuknám be a szemem, mert nézni kell előre, hogy egy hlye barom rendőrt el ne üssek, bár őket nem sajnálnám elütni, de rajtuk kívűl bárkit elütnék, fájna a szívem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!