Ha elküldöm a rendőrségre a büntetést, kifizetik?
Még 2022 márciusban történt, hogy a jàrásbíróság hozott egy vègzést, hogy a büntetőügyem miatt meg kell jelennem a Budapest Mosonyi u.9.alatti hivatali helyen 13 órára. Én vtam is ott, de amúgy én Debrecenbe lakok és vonattal mentem a 8.34-es sebessel. Vonatra meg Debrecenbe a Dkv járatokra mindig fizetek. Vonatra vonatjegyet, Dkv járataira bérletem van. Vonatra mindig fizetek mert a vasutat szeretem.
Lényeg, hogy Budapesten nem vettem jegyet, a buszra és akkor ott felírt az ellenőr, és most jött a Bkk, Bkv tól, hogy 16.000 ft + viteldíjat ki kell fizetni 8 napon belűl.
Mivel tudtam, hogy az este a Budapest nyugati pályaudvarról Debrecenbe induló 20.28-as sebesvonaton ismerős mozdonyvezető lesz, hisz azt a vonatot Debreceni mozdonyvezető viszi így megvártam azt a vonatot és a mozdonyba utaztam, ismerős volt a mozdonyvezető. Az egy órábival későbbit Püspökladányiak viszik a 21.28-ast, a 22.28-ast is Debreceniek.
A mozdonyvezető ismerősömnek nem mondtam, hogy rendőrségi ügy miatt vtam Pesten, mert szégyelltem volna, hsnem azt mondtam, h ismerősnél vtam.
A lényeg, hogy szerintem a Debreceni Rendőrkapitányság áll a háttérben, szok kérték meg a bíróságot, hogy küldjön fel pestre, mert valami lemaradt a poffice ügyből.
Ha ezt a bkk,bkv fizetési felszólítást elküldöm a Debrecdni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályára, kifizetik helyettem?
Mert, hogy a papíron az van a bírósági papíron, hogy az érintett költségtérítést kérhet.
Ez úgy van, hogy majdnem az összes sebesvonatot Debreceni telepállomású mozdonyvezetők viszik. A Budapest nyugatiból 20.28-kor indulót Debrecen telepállomásúak viszik, a 21.28-kor indulót Püspökladányi telepállomásúak, a 22.28-kor indulót megintcsak Debreceniek. Például a 18.28-kor indulót azt Nyíregyházi telepállomású viszi. Napközben a 15.28-ast is Püspökladány viszi. Xy mozdonyvezető Debrecenben 14.01 perckor kezd a mozdonyvezető feljelentkezéssel, 14.28-kor megjön Nyíregyházáról a vonat, ami 14.34-kor indul tovább Debrecenből Pestre, aki Nyíregyházáról hozza, azt leváltja és Debrecenből Budspest nyugatiba xy viszi, ahová 17.32-kor ér oda. Durván 3 óra van neki ott pihi a Budapest nyugatiba és 20.28-kor indul vissza Debrecenben, shová 23.26-kor érkezik. Mivel ez a vonat Debrecenig megy így a mozdony Debrecenben leakad és még xy mozdonyvezetőnek ki kell vinni a fűtőházba a mozdonyt és így 00.05-kor végez. Kicsit szívás neki, mert ezelőtt 2-3 éve, megérkezett és aki a mozdonnyal ment vissza hajnalban Pestre az már érkezés után leváltotga így 23.45 kor végzett a vezér. De változott.
Ott van a 16.34-es. (ami Debrecenből indul.16.34-kor Budapestre), Nyíregyházától Püspökladányig Nyíregyházi telepállomású mozdonyvezető viszi, majd Püspökladányba váltás, onnantól Püspökladányi mozdonyvezető viszi Budapest nyugatiba, ahova 19.32-kor érkezik és ez a vezérúr 2 óràt van Budapest nyugatiba, ugyanis a 21.28-kor Budapest nyugatiból Debrecenbe tartó vonatot ő viszi Debrecrnig, ahová 00.25-kor érkezik, majd Debrecenben van 4 óra pihi és 4 óra után, fél 5 előtt indul egy vonat Debrecenből Budapest nyugatiba, na ezt viszi Püspökladányig és ő végez. Felszáll egy másik Püspökladányi kolléga és az viszi Budapest nyugatiba, ahova 7.32-kor érkezik és majd a Budapest nyugatiból 9.23-kor induló intercityt leviszi Nyíregyhàzáig, onnan pedig utasként önköltségbe megy haza Püspökladányig.
De van itt még érdekes munkaidő. A Püspökladányi mozdonyvezető kezd kora délután, Püspökladànyból utasként, önköltségben elmegy Nyíregyházáig, onnan a Zahonyból érkező Latorca intercity Záhonyi mozdonyvezetőjét leváltja és Nyíregyházáról egészen Budapest nyugstiig ő viszi, ahová 18.37-kor ér. Budapest nyugatiból pont a már említett 20.28-kor induló vonattal jön vissza utasként, önköltségbe Püspökladányig. Ha a Latorca intercity mozdonyát gyorsan leváltják még el is èrheti akár a 19.23 kor induló intercityt, de ez ritka.
Hogy mi az utasként, önköltség? A mozdonyvezető munkaidőben van, csak néha utasként elutazik vslahová és csak visszafelé vezet vonatot vagy fordítva, de próbàlják úgy összehozni a munkaidejüket, hogy odaútban is vezessenek, meg vissza is. Az esetek 90%-ban oda is és visszaútban is vezetnek.
A munkaidejük max.12 óra 45 perc lehet, ebből vezetési idő max 9 és fèl óra lehet.
Ha este visznek vonatot fel Budapestre ès reggrl jönnek visdza ún. laktanya van ahol megalusznak, ekkor több lehet a 12.45 percnél a munkaidő, az alvási időt nem számolják bele a 12.45-be, de 50%-át fizetik.
1. gyanúsítottnak alapból nem jár ktg térítés
2. ha tanúként ktg merül fel, arra igényt nyújthat be, de azt is majd a gyanúsított/vádlott fizeti majd meg
3. A Szegedi Rk-n többször végeztek elmeszakértői vizsgálatot, tehát itt már sántít a történeted, hogy Neked ezért Pestre kellett utaznod...
Debrecen megyeszékhely, sztem az ottani rk-n is van elmeszakértői vizsgálat...
Szerintem Levike egy zseniális troll, és nincs semmiféle bcs, sem az ideidézett szakvélemény stb., csak egy beteges figyelemhiányos hazudozó.
Ott bukott le szerencsétlen, hogy a tegnap 22:55-kori hozzászólásomról egyből levágta, hogy irónia. Ezt egyfelől egy autista elég nehezen vágja, másfelől meg kell hozzá némi intelligencia, bár eddig sikeresen egy hülyegyerek szerepet játszott, de itt egy pillanatra kiesett ebből.
Szóval Levike egy A típusos troll.
25 egyetértek, a kérdező egyértelműen trollkodik.
Az iróniát meg azért nem ismertem fel, mert megszoktam már az Állatok rovatban (ugyanez a stílus van, csak ott véresen komoly.)
Jah, a felsorlásomból kimaradt, hogy elmeszakértői vizsgálatot közvádas bcs-nél a rendőrség illetve az ügyészség rendel el... NEM Bíróság.
Levike, ügyes vtál, de pechedre van itt olyan akinek sajnos vtak ilyen ügyei...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!