Ha az utcán leköpnek, az már testi sértésnek számít, feljelenthető?
Bűncselekmény, csak persze a bizonyítása kérdéses, vannak-e tanúk, stb.
"Jó, ha tudjuk, hogy a jog nem csupán a szóbeli gyalázkodást, hanem a kisebb fokú tettlegességet is becsületsértésnek minősíti. Ha tehát valaki nyilvánosan felpofoz, leköp stb. valakit, az tettleges becsületsértésnek minősül, amely szintén bűncselekmény. "
5-ös: köszi :)
Egyébként az eset pár hónapja történt, nyilván tudom, hogy már semmit se tehetek, de azóta is rágódok rajta, hogy ez egyáltalán jogilag megengedett-e, vagy épp milyen jogszabályba ütközik, milyen címszó alá.
Bárhol meséltem el, mindig azt a reakciót kaptam, hogy más férfiak az utcán kellett volna kiálljanak értem, vagy tökön kellett volna rúgjam az illetőt. Sajnos azonban ahogy írtad: tanukra lett volna szükség, viszont aki leköpött, valószínűleg tudhatta ezt, mert olyan környéken történt ahol nem járt szinte senki.
"vagy tökön kellett volna rúgjam az illetőt"
Na az jó lett volna, többet ért volna mindennél.
Tettleges becsületes a neve.
Nem testi sértés, nem is garázdaság.
De bizonyítani ha nincs kamera.... Kizárt.
Jav: *Tettleges becsületsértés
Autocorrect..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!