Hogyan tudok majd kommunikálni? Köteles vagyok tolmácsot fizetni?
3as, te aztán segítőkész vagy:D
Első körben én is azt ajánlom amit 4-es, vigyél magaddal valakit, akiben bízol és tud németül vagy legalább angolul.
Ha nincs ilyen, akkor valószínű, hogy a hatóság keres egy fordítót, de vélhetően annak a költségét rádterhelik. És ne legyenek illúzióid, nem fognak azzal tökölni, hogy az ár-érték arányban legjobbat válasszák.
Szóval keríts egy ismerőst, az a biztos.
Azért kemény lehet 0 nyelvtudással külföldön lenni. Még angolul sem tudsz? Hogyan... élsz?
Ez nem egy jótékonysági oldal, miért lennék segítőkész? Ezzel szemben a spam szó szerint törvényileg szabályozott, illegális dolog. Szigorúan nézve a kérdés felvetése is bűncselekmény, tekintve, hogy nem illik a tartalomhoz.
Egyébként eleve kamu a kérdés, a 90-es évek eleje óta kötelező német nyelvoktatás van. Alap szinten mindenki beszél németül, sajnos.
Igen? Én mondjuk egy büdös szót sem tudok németül. Oké, 3 másik nyelven igen, de az mindegy.
És tévedsz. A kérdező feltett eg ykérdést. Nem jótékonykodásból kell válasozlni rá, hanem mert ez az oldal azért létezik, hogy akik kérdést tesznek fel, azok megszerezzék a hiányzó tudást a válaszolók által.
De ha már itt tartunk, a te válaszod nem a kérdésre válasz, tehát offolsz, ami az oldal szabályzatának ellentmond.
Én sem értem. Ha valaki nem akar érdemben válaszolni, akkor minek írogat? Ilyen sok felesleges szabadideje van annak a válaszolónak? :D
Kb mintha az ezotéria rovatba minden kérdés alá odaírnám, hogy "NEM HISZEK A HOROSZKÓPBAN!"
Baszki, akkor nem kell válaszolni! ;)
Amennyibe az eljárás során tanúként, vagy gyanúsítottként hallgatnak ki, és nem beszéled az eljárás nyelvét, akkor természetesen tolmácsot fog kirendelni a hatóság.
EU tagállamban egyébként is jogosult vagy a hatósági eljárásokban a saját anyanyelvedet használni.
A német jogot nem ismerem, Magyarországon ilyen esetben a tolmács díja, mint költség az államot terheli, tehát nem neked kell megfizetned. Ez valószínűleg Németországban sincs másként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!