Vissza lehet utasítani bármiféle kommunikációt a rendőrségtől?
Mint az amerikai krimisorozatokban?
"Csak az ügyvédem jelenlétében"? Hát szerintem akit bevisznek az eléggé be lesz csinálva úgyhogy ilyen mondat még eszébe sem jut.
Megtaláltam végül
A Be. szerint a terheltet a kihallgatásának a megkezdésekor figyelmeztetni kell arra, hogy nem köteles vallomást tenni a vallomástételt, illetve az egyes kérdésekre történő válaszadást a kihallgatás folyamán bármikor megtagadhatja, de bármikor dönthet úgy, hogy vallomást tesz akkor is, ha korábban, a vallomástételt megtagadta. Figyelmeztetni kell arra is, hogy amit mond, illetve rendelkezésre bocsát, bizonyítékként felhasználható. Végül figyelmeztetni kell arra, hogy a vallomástétel megtagadása az eljárás folytatását nem akadályozza.
4!
Ezt benézted, mert én vagyok Levike.
De tévedhet is az ember nemigaz?
Amúgy igen, NE beszéljen soha senki a rendőrséggel, mert az egy lépcsőfokot ad egy bűncselekmény felderítéséhez. Csendbe kell maradni.
Ha pl. valaki elkövet egy bűncselekményt, esetleg gyanusítottként kihallgatják, de nem tudják bizonyítani kellőképpen, akkor az a legjobb, ha megtagadja az érintett a vallomást és kérdésekre se válaszol. Semmit nem mond. Ez a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!