A nyomozati iratanyagban az ügyészi átiratok miért nincsenek benne?
A poffice ügybe, amikor lezàrták a nyomozást tavaly október 18-án, két nap múlva megérkezett a nyomozati anyag összefűzve, behozát a bv-be ,(mert ugye kértem).
Nagyon vastag, minden benne van, ami a nyomozás folyamán keletkezett, rengeteg kamerafelvétel, annak elemzési leírása, sokminden. Úgy ahogy az ügyészség is kapta ugyan az van nekem is.
Egyszer kérdeztem a nyomozóktól, hogy mivel az őrízetbevételi határozatot is kiadták, a letartóztatási ügyészi indítvànyt is, de azt kérdeztem egyszer az egyik férfi nyomozótól, hogy az az irat, smit a nyomozóhatóság az ügyészségnek ír, -miszerint előterjesztette az ügyészségnek a letartóztatásom indítványozását-, at az iratot miért nem kaptam meg, erre ezt mondta a férfi nyomozó, hogy amit a rendőrség az ügyészséggel levelez, ahhoz semmi közöm nincs. A női nyomozó pedig kedvesen mondta, hogy az ügyészi átiratok azok nem kiadhatók a terheltnek.
Az érdekelne engem, hogy ugyan a teljes nyomozati anyag kiadható a terheltnek, az ügyészi átiratok miért nem kiadhatók, miért nem tehetők bele a nyomozati anyagba?
Levikelevikelevike, megpofáztam már legutóbb is, hogy mielőtt kiírsz egy ehhez hasonló kérdést, nézd meg a Be tv-ben!
39.§
(1)
j) (a terhelt) az eljárás ügyiratait - az e törvényben meghatározott kivételekkel - teljes terjedelmében megismerheti
Szóval ami ugyiratot keresel, lehet hogy pont abba a bizonyos kivételbe tartozik, amit nem ismerhetsz meg.
Rejtély megoldva!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!